Angela Weghorst
Angela Weghorst Pr

Angela Weghorst over kinderen en jongeren van nu

27 mei 2018 om 10:00 lokaal

AMSTELVEEN Is het zo dat er tegenwoordig meer verwende, moeilijk te hanteren jongeren zijn die alleen maar online tot leven komen? Is er daadwerkelijk een explosieve groei aan kinderen met ADHD, ADD, autisme, hoog sensitiviteit? Of komt dat omdat we hen graag in hokjes willen plaatsen en labelen? Kinder- en jongerenspecialist Angela Weghorst geeft hierover op donderdag 31 mei van 19.30 tot 21.00 uur een lezing in de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen.

Weghorst neemt bezoekers mee in hun wereld naar wie ze écht zijn en niet wat ze aan de buitenkant laten zien op school, straat of via social media. Daar laten ze vaak een aangepaste versie van zichzelf zien uit angst om anders te zijn dan anderen. Weghorst laat zien hoe het is om een tienjarige of een zestienjarige te zijn, ze gaat in op de verschillen tussen jongens en meisjes en de belangrijkste spelers in hun leven: ouders, vriendenkring en school.

Het is volgens haar tijd om als maatschappij met andere ogen naar deze generatie te kijken. De 5- tot 25-jarigen van nu voelen zich niet alleen anders, maar staan ook anders in het leven en willen het anders doen dan voorgaande generaties. Zij noemt deze generatie ´Zenz´. Deze generatie is volgens haar sensitief en intuïtief en vindt echtheid en rechtvaardigheid belangrijker dan geld, status en macht.

Naast kinder- en jongerenspecialist is Angela Weghorst oprichtster van TwinQ, een bedrijf dat achterhaalt wat er diep in de harten van jong en oud speelt en dit vertaalt naar concrete inzichten en advies. Vorig jaar verscheen haar boek ‘Anders’, over de kinderen en jongeren van nu. Weghorst baseert haar verhaal op haar onderzoek onder meer dan vierduizend 5- tot 25-jarigen.

.

De lezing vindt donderdag 31 mei van 19.30 tot 21.00 uur plaats in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Een kaartje kost 4 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden. Kaartjes zijn te bestellen via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie