Feestelijke uitreiking Libris Literatuur Prijs 2018
Feestelijke uitreiking Libris Literatuur Prijs 2018 ANP/Jerry Lampen

Winnaar Libris Literatuur Prijs Murat Isik bij Venstra

25 mei 2018 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN Murat Isik, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, is zaterdag 26 mei van 14.30 tot 15.15 uur te gast in Boekhandel Libris Venstral aan het Stadsplein. Hij won de prijs met zijn roman 'Wees onzichtbaar'. Het boek gaat over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige verhaal over een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich 's avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam - als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert - groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Jaren later verandert de Bijlmer definitief: Veel flats worden gesloopt, waaronder die van Metin en zijn ouders.

De toegang is gratis. Aanmelden (is niet verplicht wel erg praktisch) kan via 020-6419880 of info@venstra.nl. Wie Murat Isik een vraag wil stellen, kan deze mailen naar info@venstra.nl. In een flits interview beantwoordt Murat de vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie