Burgemeester Bas Eenhoorn met de huidige kinderburgemeester Varvara Denisova op Koningsdag.
Burgemeester Bas Eenhoorn met de huidige kinderburgemeester Varvara Denisova op Koningsdag. Gemeente Amstelveen

Start zoektocht nieuwe kinderburgemeester

24 mei 2018 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Alle Amstelveense kinderen uit groep 6 en 7 kunnen zich verkiesbaar stellen als nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

De kinderen die mee willen doen, moeten een filmpje maken waarin zij aangeven waarom ze kinderburgemeester willen zijn en wat zij voor ogen hebben. Een brief mag ook. Als extra opdracht vraagt de gemeente de kinderen om in hun filmpje of brief mee te nemen wat de nieuwe wethouder jeugd voor de kinderen in Amstelveen kan betekenen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld aangeven wat volgens hen belangrijke onderwerpen voor de nieuwe wethouder/gemeenteraad zijn. Filmpjes of brieven moeten voor 7 juni 2018 binnen zijn bij de gemeente via kinderburgemeester@amstelveen.nl. Filmpjes graag insturen via Wetransfer.

CRITERIA Kandidaten voor het kinderburgemeesterschap moeten nu in groep 6 of groep 7 zitten en wonen in Amstelveen. Ze moeten willen opkomen voor de belangen van de kinderen in Amstelveen en het leuk vinden om mensen te ontmoeten (ook volwassenen). Ook moeten ze het leuk vinden om in de belangstelling te staan en graag hun mening geven en die goed kunnen vertellen.

Alle sollicitaties worden gelezen door een professionele jury. Deze kiest een aantal kinderen uit die tijdens een selectiemiddag op het raadhuis een korte presentatie mogen geven over waarom zij de beste kandidaat zijn. Meer informatie hierover volgt later. Op woensdag 18 juli wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Voor meer informatie: http://www.kinderburgemeesteramstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie