Maaike Veeningen (rechts) samen met Martine van Bemmel en Jan Lems, onderhandelaars namens D66 Almere.
Maaike Veeningen (rechts) samen met Martine van Bemmel en Jan Lems, onderhandelaars namens D66 Almere. D66 Almere

Maaike Veeningen voorgedragen als wethouder D66 Almere

23 mei 2018 om 16:36 lokaal

AMSTELVEEN Demissionair wethouder Maaike Veeningen wordt voorgedragen als wethouder namens D66 Almere. Op 31 mei wordt daar een nieuw college geïnstalleerd. Eerder deze week maakte Veeningen al bekend niet terug te keren als wethouder in Amstelveen.

Bestuursvoorzitter van D66 Amstelveen Nico van Ginkel vindt het jammer dat Maaike Veeningen vertrekt. "Maaike heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel voor D66 en Amstelveen betekend, en wij hebben veel waardering voor haar inzet. Ik begrijp ook dat als een stad als Almere een dringend beroep op je doet, je dat niet zomaar naast je neerlegt. Het is ook een mooie kans. Ik ben er trots op dat ons Amstelveens bestuurlijk talent wordt gevraagd om een stad met ruim 200.000 inwoners te gaan besturen. Wij wensen Maaike daar heel veel succes!"

Daags na de verkiezingen werd Maaike Veeningen gebeld door Martine van Bemmel, fractievoorzitter D66 Almere, met de vraag of zij kandidaat wethouder wilde zijn. "Toen Martine mij benaderde was ik zeer verrast, maar het kwam op een mooi moment. Ik kan het stokje hier overdragen aan zeer getalenteerde opvolgers, die zich de afgelopen jaren politiek hebben bewezen. Ik zal Amstelveen zeker gaan missen, en ik kijk met plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken, en de leuke contacten met inwoners en ondernemers. Tegelijkertijd betekent Almere voor mij een nieuwe uitdaging. Ik kom er nu al regelmatig, zowel voor werk als privé. Het is een prachtige stad en ik kijk er naar uit om hier te wonen en te werken", aldus Maaike Veeningen.

Fractievoorzitter D66 Almere Martine van Bemmel kijkt uit naar de samenwerking: "Maaike Veeningen is een ervaren wethouder en politica met een stevig netwerk in de regio. Haar kwaliteiten en ervaring passen goed in het nieuwe college. Wij zijn ontzettend trots dat we haar als kandidaat-wethouder kunnen presenteren. Ze kent de regio goed en ziet veel kansen voor Almere. Kortom, ze is een aanwinst voor onze stad."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie