Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Verkeersexamen voor 563 leerlingen uit groep 7 en 8

23 mei 2018 om 11:27 lokaal

AMSTELVEEN In totaal 563 Amstelveense leerlingen uit groep 7 en 8 doen deze week mee aan het het praktisch verkeersexamen. De gemeente Amstelveen voert dat deze week op dinsdag en donderdag uit in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Doel hiervan is dat basisschool-leerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. .

Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden.


Demissionair wethouder verkeer Maaike Veeningen gaf dinsdag het startschot voor het examen van leerlingen van De Schakel: "Het is ontzettend belangrijk dat jongeren weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Zeker de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen kan daar een steentje aan bijdragen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie