Debby Hendricks (links) en een van de medewerkers van het Kikkerpaleis.
Debby Hendricks (links) en een van de medewerkers van het Kikkerpaleis. Naomi Heidinga

Kikkerpaleis nieuwe kinderopvang in Bovenkerk

1 september 2021 om 15:00 Zakelijk

BOVENKERK Een kleinschalige kinderopvang, waar het belang van het kind voorop staat. Dat is het Kikkerpaleis, een nieuw kinderdagverblijf in Bovenkerk. Aan het roer staat Debby Hendricks, locatiemanager en pedagogisch coach voor de pedagogisch medewerkers. “Ieder kind moet kind kunnen zijn, altijd en overal. Vanuit de gedachte dat ieder kind zich ontwikkelt in zijn eigen tempo, bieden wij de kindjes steeds weer kleine nieuwe uitdagingen aan, zowel fysiek als lichamelijk . Samen gaan we hun avontuur aan!”

DRIE GROEPEN De nieuwe kinderopvang is nagenoeg klaar. Een klusjesman is bezig met de laatste werkzaamheden. Debby geeft een rondleiding door het gebouw. “We hebben straks plek voor drie groepen: baby’s (0 tot 2 jaar), peuters (2-4) jaar en een verticale groep van (0-4 jaar ). In totaal hebben we plek voor 25 kinderen per dag.” Op het moment van het interview is het nog rustig: er zijn slechts twee kinderen, broer en zus. Het jongetje ligt te slapen, terwijl het meisje druk in de weer is met de speeltjes boven haar hoofd. “Er ontgaat haar niets,” vertelt de pedagogisch medewerker die bij het meisje zit. Dat klopt, grote ogen volgen ons door de ruimte. 

KIND VOOROP Het Kikkerpaleis valt onder moederorganisatie Robinson, die meerdere vestigingen heeft in Noord-Holland. “Uitgangspunt van Robinson is dat we het kind voorop zetten. Hun slogan is: Samen op avontuur. We willen kinderen een uitdagende omgeving bieden, met speelgoed en activiteiten passend bij elk kind. Dat kan, omdat we een kleinschalige opvang zijn. Dat is een voordeel: onze medewerkers kennen straks alle kinderen en hun ouders. Wij betrekken de ouders vanzelfsprekend bij de opvang; van de dagelijkse overdracht tot nieuwsbrieven, berichtjes en foto’s via de Robinson app. En natuurlijk kunnen ouders altijd terecht bij mij met hun vragen.”

PASSIEF SPEELGOED Voor de kinderen is er onder meer passief speelgoed, zoals ballen, doekjes en blokken. “Passief speelgoed is speelgoed zonder batterij. Kinderen doen er van alles mee, laten hun fantasie de vrije loop. In tegenstelling tot bij speelgoed waarbij alles voorgeprogrammeerd is.” In het kinderdagverblijf is daarnaast veel houten speelgoed. “Ook dit past bij de ontwikkeling van het kind.”

VEEL ERVARING Debby werkt al jaren in de kinderopvang. “Na een stage bij een kinderdagverblijf was ik verkocht. Ik heb eerst een aantal jaar als leidster gewerkt. Na een tijdje ben ik manager geworden, en de laatste jaren werkzaam geweest als pedagogisch coach.Ik heb jaren bij dezelfde organisatie gewerkt, met plezier. Na een overname werd het bedrijf echter nog groter. Na al die jaren bij dezelfde werkgever was tijd voor iets anders. Sinds januari werk ik voor Robinson. Het is leuk om nu eens voor een kleinschalige opvang te werken. Bovendien zijn de lijnen kort: ik werk direct onder de directie. Dat maakt het makkelijk om zaken te overleggen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Zo heb ik samen met de directie de inrichting bepaald. Zij zijn blij met mijn ervaring en ik mag hier tevens werken als pedagogisch coach. Ik begeleid onze pedagogisch medewerkers en help ze in hun ontwikkeling. Dat doe ik onder meer via video coaching. Daarbij kijken we naar de interactie met het kind en wat er eventueel nog beter kan. Altijd op een positieve manier.”

ONTWIKKELINGEN Robinson volgt de ontwikkelingen binnen de pedagogiek op de voet. “In de loop der jaren is er wat dat betreft nogal wat veranderd. Overigens niet alleen op pedagogisch vlak, maar ook qua wet- en regelgeving. De tijd dat iedereen een kinderopvang kon beginnen, is voorbij.”

PLEK VOOR KINDEREN Het Kikkerpaleis heeft plek voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Interesse? Neem contact op met Debby Hendricks om nader kennis te maken. Zie www.robinson.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie