De warming-up
De warming-up Heleen den Breejen

Trainingsweekend Nederlandse schermjeugd bij Tréville in Amstelveen maakt zich op voor traditie

30 augustus 2021 om 22:29 Sport Deel je nieuws

In navolging van 2020, hield schermschool Tréville uit Amstelveen, in het weekend van 21 en 22 augustus, voor de tweede maal een trainingsweekend voor de schermende jeugd. Dat de eerste editie uit 2020 de aandacht heeft getrokken bleek wel uit het feit dat er dit jaar maar liefst 5 nationaliteiten vertegenwoordigd waren. De schermwereld is klein en dus doen positieve verhalen snel de ronde.

Ook het trainersgilde was dit jaar weer van bijzonder hoog niveau. Drie ware schermprofessionals leiden deze 2 dagen: naast organisator en Tréville-maitre Pascal Kenter waren ook Wojtek van Barneveld en Daniel Nivard van de partij. Die laatste was tevens trainer van schermolympiër Saskia van Erven Garcia.    

Ook dit jaar bleek de Ben Goudsmithal in Amstelveen een goede keuze voor de locatie.

Met een maximum van bijna 60 deelnemers (natuurlijk voor een groot deel – ruim 50% – uit de omgeving van Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer en Uithoorn) kon de variëteit in trainingsmethoden, oefeningen, sparringsessies en individuele lessen maximaal worden benut. Mede door het magere coronajaar hadden zich dit jaar ook enkele senioren aangemeld, hetgeen voor de jeugd extra plezierig ‘trainingsmateriaal’ oplevert.

Omdat het weekend mede is bedoeld als een voorbereiding op het nieuwe seizoen was er tevens veel aandacht voor warming-up- en cooling-downtechnieken om eventueel toekomstig blessureleed te minimaliseren. Een zomer die volgt op een coronaseizoen doet immers niet elk lichaam even goed.

Henk Kenter en Ron Driessen zorgde wederom voor kunst- en vliegwerk bij (gelukkig minimaal) haperend elektrisch materiaal.

Het weekend eindigde met een dik applaus voor de 3 trainers! De opzet in 2020 was een eenmalig weekend vanwege te weinig trainingsuren door corona, maar blijkt in een veel grotere behoefte te voorzien. Het kan dan ook niet anders dan dat de traditie daadwerkelijk is ingezet. De eerste ideeën voor 2022 zijn al in de maak.   

Schermen is een snelle, veilige en spectaculaire sport. Meer weten? Kijk eens op www.schermschool-treville.nl.   

Schermers in actie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie