Afbeelding
Foto door form PxHere

Seizoensgebonden drukwerk

27 augustus 2021 om 10:15 Partnercontent

Iedereen die zijn bedrijf wel eens heeft willen promoten, weet dat je het beste gebruik kunt maken van drukwerk. Drukwerk komt in allerlei soorten en maten, zo kun je denken aan papieren drukwerk, plaat drukwerk en aan textiel drukwerk. De producten waar je dan aan kunt denken lopen erg uiteen, zo kun je kerstkaarten laten drukken, maar je kunt ook bucket hats bedrukken. Niet alleen zijn er veel verschillende producten, maar deze producten zijn ook nog eens erg seizoensgebonden. Stickers ga je bijvoorbeeld niet buiten opplakken in de herfst, maar juist in de zomer. Gelukkig blijft het voornamelijk bij papieren producten die je het beste in de zomer kunt gebruiken, veel andere producten kun je het hele jaar door gebruiken.

Perfect voor lekker weer

Als het zomer en/of lekker weer is, zien webshops een sterke toename in bepaalde producten. Producten die dan veel besteld worden zijn t-shirts, stoepborden, flyers en beachflags. De reden dat t-shirts in die periode meer worden bestelt spreekt redelijk voor zich: het is warm en mensen willen promotiemateriaal uitdelen dat potentiële klanten altijd dichtbij zich dragen. In de winter kan dit natuurlijk ook, maar met een groot aantal jassen ben je al snel een stuk duurder uit dan hetzelfde aantal t-shirts. Daarnaast zorgen t-shirts voor earned publicity, dit houdt in dat je als bedrijf hier eigenlijk niets voor hoeft te doen, mensen die namelijk jouw t-shirts dragen maken gratis reclame voor je! De reden dat stoepborden toenemen in verkopen, zal iets minder tot de verbeelding spreken. Dit is omdat mensen in de zomer meer de straat opgaan, tegelijkertijd gaan ze dan ook meer naar de winkelstraten. Dit zorgt er voor winkels voor dat de kans dat de stoepborden worden gezien, veel groter is dan wanneer het slecht weer is. Voor beachflags geldt dit ook, die staan met goed weer buiten en vallen erg op, maar met slecht weer worden deze snel binnen gezet.

Feestdagen

Natuurlijk is er een aantal maanden dat veel feestdagen bevat: april, mei en december. Rond april en mei zijn feestdagen als Pasen en Pinksteren en in december heb je natuurlijk Kerst. In deze periodes worden bepaalde producten ook meer bestelt. Zo zijn de relatiegeschenken hier erg populair, maar ook de kaarten en het inpakpapier gaat natuurlijk hard in deze periode. Voornamelijk inpakpapier bedrukken wordt de laatste jaren steeds meer gedaan, zo kunnen bedrijven ook daarop het merk communiceren met de klant.

Er zijn bepaalde momenten dat bepaald drukwerk meer wordt bestelt dan op andere momenten in het jaar. Door hier op tijd op in te spelen als bedrijf en hier goed rekening mee te houden, heb je al een voorsprong op zowel de potentiële klant, als op jouw concurrenten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie