Afbeelding
BOK

Basculekelder van Brug Ouderkerk afgezonken in de Amstel

23 augustus 2021 om 16:10 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De basculekelder van de nieuwe Brug Ouderkerk is vrijdag naar zijn definitieve plaats in de Amstel geduwd. De basculekelder maakt onderdeel uit van de nieuwe brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Sinds mei is de kelder op de oever bij de brug opgebouwd. Vrijdag werd het gevaarte verplaatst en in de Amstel afgezonken. Een basculekelder, is een kelder die nodig is om het tegengewicht, die de nieuwe brugklep kan openen en sluiten, onzichtbaar weg te werken. Sinds mei bouwt de aannemer de basculekelder van de nieuwe Brug Ouderkerk op de (oostelijke) oever naast de brug. Door het daar te bouwen wordt zowel het vaar- als het wegverkeer minimaal gehinderd. Op 19 en 20 augustus werd de kelder centimeter na centimeter over een rails geschoven boven de Amstel. Daar is het gevaarte afgezonken in de Amstel om vervolgens verder afgebouwd te worden. Via een time-lapse is de hele operatie goed te volgen.
De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar Hoger Einde-Noord.
De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of Facebook.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie