De speld wordt bij Pietha opgespeld door vaste klant Marcel.
De speld wordt bij Pietha opgespeld door vaste klant Marcel. Eigen foto

Na ruim 45 jaar in het koffiehuisje Amsterdamspeld voor Pietha

23 augustus 2021 om 11:15 Mensen

AMSTELVEEN Aan het eind van de Duizendmeterweg, vlakbij het Bostheater, staat de koffietent van Jaap en Pietha. Pietha heeft bij haar klanten een reputatie opgebouwd van menslievendheid en humor die haar weerga niet kent. Bewonderaars onder haar vaste klanten heeft dat ertoe gebracht voor haar een ereteken aan te vragen. En met succes. Als Amsterdamse werd haar de Amsterdamspeld toegekend. Bedoeld voor die mensen die zich - minimaal vijf jaar - bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor anderen. Afgelopen vrijdag werd deze haar, onder het plechtig voorlezen van haar verdiensten voor het toegestroomde publiek, opgespeld.

Uit de volgende tekst van vaste klant Eric Stultjes spreekt de bewondering die bij zo velen voor haar leeft, wel het meest:
“Ik vind dat Pietha een lintje verdient. Een mooi gebaar voor iemand die al ruim 45 jaar klaar staat voor mensen. Niet alleen met versnaperingen, maar ook met liefde, een schouder en een heel groot hart. Die mensen steunt, een hart onder de riem steekt als dat nodig blijkt. Mensen zoals zij zijn er niet veel, maar wij, klanten van het koffiehuisje van Jaap en Pietha, hebben het geluk er een te zijn tegengekomen. Ze zou op schouders gedragen moeten worden en een standbeeld moeten krijgen. Dat laatste zal niet snel gebeuren. Daarom is een erespeld wel het minste wat ze verdient.”


Pietha’s terrasje. Eigen foto


Jaap en Pietha die trots haar speld toont. Eigen foto


Speciaal voor Pietha speelt het draaiorgel. Eigen foto

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie