Repetitie Bach Ensemble Amsterdam.
Repetitie Bach Ensemble Amsterdam. Eigen foto

Nieuw seizoen muzikale vespers in Kruiskerk Amstelveen begint zondag 29 augustus

19 augustus 2021 om 07:14 Muziek

AMSTELVEEN Zondag 29 augustus om 16.30 uur begint de eerste muzikale vesper van een nieuw seizoen. Voor het eerst sinds lange tijd is koorzang weer toegestaan. 

De Protestantse Gemeente Amstelveen Buitenveldert is verheugd koor en orkest van Bach Ensemble Amsterdam te mogen ontvangen in Kruiskerk Amstelveen. De toegang is vrij, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelding is verplicht. Dat kan via mail naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl.

Maandelijks, meestal op de vierde zondag, klinken cantates, motetten, hymnen en anthems in de muzikale vespers. In deze eerste vesper worden twee korte cantates uit de tijd van de barok ten gehore gebracht. Van Dieterich Buxtehude klinkt cantate BuxWV 15, Der Herr ist mit mir (psalm 118) en van Johann Sebastian Bach cantate 192, Nun danket alle Gott. Beide cantates zijn feestelijk, de vocale passages zijn ingebed in rijke instrumentale delen waarin behalve strijkers en continuo ook hobo’s en fluiten meespelen. Twee vocale solisten verlenen aan deze muzikale vesper hun medewerking, de sopraan Henriette Feith en de bas Michiel Meijer. De muzikale leiding heeft Paulien Kostense. Ds. Niek Scholten uit Aerdenhout is in deze vesper de liturg, terwijl Henk Trommel de gemeentezang begeleidt vanachter het hoofdorgel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie