De burgemeester in gesprek met Søren Movig, voorzitter van stichting Lissone.
De burgemeester in gesprek met Søren Movig, voorzitter van stichting Lissone. Gemeente Amstelveen

Burgemeester bezoekt buitenplaats Wester-Amstel

12 augustus 2021 om 11:20 Historie

AMSTELVEEN Wester-Amstel is een prachtige historische buitenplaats gelegen aan de Amstel. Burgemeester Tjapko Poppens bracht een bezoek en maakte een wandeling met Søren Movig, voorzitter van stichting Lissone. Vrijwilligers en Vrienden van Wester-Amstel zetten zich in voor behoud van deze bijzondere buitenplaats. Een bezoek is zeer de moeite waard.

In de periode tussen de 17e en de 19e eeuw wisselde Wester-Amstel vele malen van bezit. In het jaar 1900 werd het gekocht door Jaques Lissone. Zijn kleinzoon, Ludvig Emil Movig bracht Wester-Amstel in 1973 onder in de stichting J. Ph. J. F. Lissone. Het bestuur van deze stichting ligt in handen van zijn nazaten. Het huis, het park, de theekoepel en de poort zijn allemaal rijksmonument. Het geheel heeft de status van ‘complex-historische buitenplaats’. Daarmee is Wester-Amstel een gaaf voorbeeld van de Hollandse buitenplaatscultuur.

Het park is deels omgevormd naar de 18e eeuwse landschapsstijl en aangevuld met elementen uit de 19e, 20e en 21ste eeuw. In de tuinen en het park staan op diverse plekken fraaie, hedendaagse tuinbeelden.

Kijk voor informatie op wester-amstel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie