RODA '23 houdt stand in top 3C; forse nederlaag NFC

21 mei 2018 om 16:43 Sport/sport

ZONDAGVOETBAL RODA ’23 was zondag in 3C te sterk voor Velserbroek. Sporting Martinus won thuis van hekkensluiter Spaarnwoude. NFC leed in 4E onverwacht een forse thuisnederlaag.

ZONDAGVOETBAL

3C Velserbroek – RODA ’23 0-3 (0-1)

RODA ’23 maakte zondag geen fouten in de uitwedstrijd bij Velserbroek. De ploeg van trainer Cor ten Bosch won en mag zich nu gaan opmaken voor de laatste competitiewedstrijd tegen koploper SDZ. RODA ’23 zal moeten winnen om in competitiepunten naast de leider in 3C te komen maar moet dan ook nog een verschil van 15 goals goed maken voor wat betreft het doelgemiddelde. Een vrijwel onmogelijke opgave.

In de wedstrijd van afgelopen zondag gaven RODA ’23 en Velserbroek elkaar in de eerste helft niet veel toe. In de laatste minuut voor rust was het raak voor RODA ’23. Een hakballetje van Laszlo Ruwiel bereikte Tim Plemper die attent reageerde en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. In de tweede helft domineerde RODA ’23. De aanval werd gezocht en er kwamen goede kansen. Na 19 minuten stootte Romello Austin door op het middenveld en stuurde Tim Plemper diep. Met een hard schot zorgde Plemper, met zijn tweede van de middag voor 0-2. Twee minuten later werd het 0-3. Een door Junior Tiller scherp genomen vrije trap gaf Tim Plemper de gelegenheid om zijn derde goal binnen te schieten, 0-3. Dat was ook de eindstand.

3C Bloemendaal – Ouderkerk 1-1 (0-0)

Er was niet veel krachtsverschil tussen de twee teams in de eerste helft. Een aantal scoringsmogelijkheden waren er wel maar die leverden aan beide kanten niets op. De meegereisde supporters zagen in de tweede helft een veel beter spelend Ouderkerk dat constant de aanval zocht. Juist in die periode viel in de 56ste minuut totaal onverwacht de 1 – 0 van Bloemendaal. Tien minuten later kwam het antwoord van Ouderkerk. Een door Desley Douglas genomen vrije trap werd niet goed genoeg weggewerkt door de Bloemendaalse defensie. De bal belandde bij Sander Couperus die Jay Day subtiel aanspeelde. En die verraste zijn meegereisde supporters met een schitterend afstandsschot, 1 – 1. Dat was ook de eindstand. Ouderkerk blijft in de race voor een periodetitel als het komend weekeinde in eigen huis wint van Alliance’22.

3C Sporting Martinus – Spaarnwoude 4-2 (2-0)

Het duurde op sportpark Overburg 20 minuten tot de eerste goal viel te noteren. Thomas Verhoogt werkte na een hoekschop vanaf de linkerkant de 1-0 binnen. Na 35 minuten spelen werd het overwicht van Sporting Martinus omgezet in nog een goal. Ditmaal was de doelpuntenmaker Ralph Jurka die voor 2-0 zorgde. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft gebeurde er tot de 70ste minuut vrij weinig totdat de thuisploeg werd geconfronteerd met twee tegendoelpunten. Nadat Spaarnwoude de achterstand had verkleind naar 1-1, bracht een aan Spaarnwoude toegekende strafschop de stand op 2-2. Sporting Martinus stelde toch orde op zaken. Vijf minuten voor het einde scoorde Niek Koning 3-2 en op de valreep in de 90ste minuut zorgde Ralph Jurka voor een eindstand van 4-2. De jonge keeper Scrun Lempers verdedigde in de tweede helft het doel van de Martianen.

4E NFC – Terrasvogels 1-5 (0-1)

Ondanks een 0-1 achterstand in de eerste helft leek er nog niets aan de hand voor NFC. Nadat Koen Polfliet er na de hervatting 1-1 van had gemaakt verwachtte iedereen dat NFC zou gaan toeslaan. Maar het werd een debacle. De verdediging oogde in de resterende speeltijd als een lekkend mandje. Daar profiteerde Terrasvogels van en binnen 5 minuten stond het 1-3 voor de gasten. Het werd uiteindelijk een smadelijke nederlaag want na 90 minuten voetbal wees het scorebord de stand 1-5 aan. Ondanks de onverwachte grote nederlaag houdt NFC nog steeds kansen op een periode kampioenschap.