Speler Amstelveen Heemraad omsingeld door spelers van Blauwwit/Beursbengels
Speler Amstelveen Heemraad omsingeld door spelers van Blauwwit/Beursbengels Hans van Beek

Amstelveen al snel geklopt, uitzege voor AMVJ

21 mei 2018 om 14:59 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad verloor zaterdag in 2A thuis van Blauwwit/Beursbengels. AMVJ won uit van Castricum. Sporting Martinus was in 4D te sterk voor RODA ’23.

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad – Blauwwit/Beursbengels 1-3 (1-2) De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Amstelveen Heemraad al op achterstand kwam. Na een foutje in de defensie zette Zion Linger de bezoekers op 1-0 voorsprong. Het zat Amstelveen Heemraad niet mee, want in de 15de minuut kon Blauwwit/Beursbengels de voorsprong vergroten met medewerking van de Amstelveners die een eigen goal weggaven, 0-2. Toch bleef het elftal van trainer Laurens ten Heuvel strijden en in de 25ste minuut werd de achterstand teruggebracht tot 1-2 door een doelpunt van Michael Koster. Met die stand werd er ook gerust. In de 38ste minuut mocht Mike Lippens zijn rentree in het Amstelveense team maken. Amstelveen Heemraad moest natuurlijk blijven aanvallen om een gelijkmaker te forceren maar de beslissende goal viel toch in het voordeel van de bezoekers die Zion Linger (volgens Amstelveen in buitenspelpositie) zagen scoren. Eindstand 1-3.

2A Castricum – AMVJ 1-3 AMVJ was goed gemotiveerd naar Castricum gereisd met de bedoeling om de laatste wedstrijden van dit seizoen positief te beëindigen. De werklust betaalde zich uit want halverwege de eerste helft werd een uitstekend genomen hoekschop van Lionel Grootfaam door Bram van der Driest ingekopt, 0-1. In de laatste seconde van de eerste helft werd het gelijk toen Castricum 1-1 maakte. Aangevoerd door captain Robin Meerhof ging de Amstelveense ploeg in de tweede helft ten aanval en na 15 minuten bediende Lionel Grootfaam spits Luc Hofstra die voor 1 – 2 zorgde. De beide spelers waren op dezelfde manier ook verantwoordelijk voor de derde Amstelveense goal, 1-3. Dat was ook de eindstand.

4D RODA'23 – Sporting Martinus 0-2 (0-1) Dit werd geen al te beste wedstrijd waarin er wel een hoofdrol was voor Maarten Dingemans. De goalgetter van Sporting Martinus scoorde in de 35ste minuut en zette zo zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft duurde het toch nog vrij lang voordat het duel definitief werd beslist. Maarten Dingemans werd de grote matchwinnaar want hij was ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Martinus. De ploeg heeft zich door dit resultaat geplaatst voor de nacompetitie.

4D Ouderkerk – CTO’70 1-3 (1-1) Voor de toeschouwers was het treffen tussen Ouderkerk en CTO’70 een leuke wedstrijd waarbij de kampioen van de afdeling in de 6de minuut door een doelpunt van Kiki Musampa met 0- 1 aan de leiding kwam. Maar nog voordat de scheidsrechter voor rust floot was het alweer gelijk. Thijn Wiersema maakte 1-1. Negen minuten na de hervatting zorgde wederom Kiki Musampa voor 1-2 voor CTO'70. Het bleef spannend omdat Ouderkerk probeerde om langszij te komen. In blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist toen CTO ’70 op 1-3 kwam door de derde goal van Kiki Musampa. Dat was ook de eindstand.

4D Z.O.United – RKAVIC 4-4 RKAVIC deelde in de uitwedstrijd bij Zuid Oost United de punten in een doelpuntrijke wedstrijd. Op de ranglijst blijft RKAVIC op de 5de plaats staan en besluit waarschijnlijk de competitie als middenmoter.