Dagelijks ritje met Arax naar het Amsterdamse bos.
Dagelijks ritje met Arax naar het Amsterdamse bos. Ruud Meijer

Kees en Marjon uit Bovenkerk hebben alles voor hun dieren over

4 augustus 2021 om 11:00 Dieren

AMSTELVEEN Voor veel Bovenkerkers is het een vertrouwd beeld: Kees Bankersen die zijn hond uitlaat. Niet, zoals zoveel Amstelveners, wandelend in het bos maar op de fiets met zijn hond Arax in de aanhanger. De witte herder kan niet zo goed meer lopen en daarom is deze oplossing gevonden. 

Kees en zijn vrouw Marjon hebben alles voor hun dieren over. Dertig jaar geleden richtte Marjon kattenstichting Bastet op. Deze stichting ving in samenwerking met de dierenasiels Amstelveen en Amsterdam verweesde, verwaarloosde en gevonden kittens op. De jonge poesjes werden door vrijwilligers opgevangen en verzorgd, daardoor hoefden ze niet in de asiels te verblijven. De stichting ving ook zieke, aangereden en gehandicapte katten op. Omdat niet elke kat geplaatst kon worden nam Marjon vijf katten liefdevol in haar eigen huis op. Een zeer vervelende scheiding en borstkanker betekende na 14 jaar het einde van de stichting maar niet van de inzet voor de dieren.

Enige tijd later kwam Marjon Kees tegen. Ze trouwden en gingen samen in zijn huis in Assendelft wonen. Marjon bracht wel de vijf katten mee. Kees die zelf geen dieren had moest daar wel even aan wennen maar hij vond ze al snel leuk. 

De dierenasiels bleven in hun zoektocht naar opvangadressen contact houden met Marjon, ook toen voor de afgekeurde blindengeleidehond Misty een plekje werd gezocht. Het stel besloot deze golden retriever zelf in huis te nemen. Tot Misty’s dood werd de hond liefdevol door hen verzorgd. 

Marjon die een drukke baan had op het Raadhuis in Amstelveen, kreeg na jaren op de wachtlijst een nieuwbouwwoning in Bovenkerk. De katten kregen daar opeens alle ruimte. Het dierenasiel nam opnieuw contact op met Marjon. Deze keer werd gezocht naar een plekje voor een verwaarloosde en geslagen jonge witte herder van een half jaar oud. Na een kijkje in het asiel besloten Kees en Marjon de witte herder genaamd Arax zelf mee naar huis te nemen. Het heeft ze veel dierenartsbezoeken gekost om de hond gezond te houden, maar met hun liefdevolle verzorging wordt Arax aankomende maand alweer elf jaar. 

Kees gaat elke dag met de hond naar het bos. Arax heeft echter veel last van zijn spieren en botten gekregen en lopen gaat niet zo vlot meer. Daarom hebben Kees en Marjon een karretje voor hem aangeschaft dat achter de fiets wordt gehangen. Kees fietst nu elke dag met de herder zittend in het aanhangertje naar het bos. Arax heeft nog net genoeg energie om daar nog lekker te snuffelen en te rommelen met andere honden. Als hij het zat is loopt hij naar het karretje om aan te geven: ‘het is genoeg voor vandaag’ en mag hij, zittend in het karretje, terug naar huis. 

Andere hondenbezitters uit Bovenkerk weten inmiddels ook van de dierenliefde van het echtpaar. Kees en Marjon passen namelijk vaak op andere honden uit de buurt als mensen op vakantie zijn of een dagje weg gaan.

Foto en verhaal: Ruud Meijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie