Campagnebanner
Campagnebanner Groengebied Amstelland

Groengebied Amstelland roept bezoekers op recreatiegebieden afvalvrij te houden

30 juli 2021 om 07:00 Recreatie

AMSTELVEEN Groengebied Amstelland is een bewustwordingscampagne gestart met de oproep om mee te helpen haar recreatiegebieden zwerfafvalvrij te houden. Bij de entrees, ligweiden en strandjes rond de Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk en de Gaasperplas hangen banners met wisselende thema’s: spelen, zwemmen, picknicken, zonnen.

De zwerfafvalcampagne heeft een positieve insteek. Omdat mensen voor een fijne dag recreëren komen, past daar volgens Groengebied Amstelland geen belerend vingertje bij. De nadruk ligt op genieten in een schoon gebied, waar geen plaats is voor zwerfafval. ‘Genieten is fijner zonder rommel om je heen. Maak van je afval geen zwerfafval. Gooi je afval daarom in de afvalbak,’ aldus de oproep aan het publiek.

De bewustwordingscampagne is mede gestart omdat de recreatiegebieden vanwege de coronamaatregelen veel meer bezoekers trokken dan voorheen. Velen bezochten ook het Groengebied Amstelland om op zonnige dagen te genieten van water, strand, ligweides en terrassen. De drukte bracht echter ook veel afval met zich mee. Daarom is Groengebied-Amstelland samen met de vier andere recreatiegebieden van Recreatie Noord-Holland een zwerfafvalcampagne gestart. De campagne moet bezoekers bewust maken van medeverantwoordelijkheid voor een schoon recreatiegebied. Dat moet ervoor zorgen dat iedereen kan zonnen, voetballen of zwemmen zonder troep van anderen om zich heen. Bovendien is zwerfafval ook schadelijk voor dieren en planten.

Voor meer informatie over de zwerfafvalcampagne: groengebied-amstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie