Afbeelding
Joop Touw

Nachtje slapen in het ruimtedorp

15 juli 2021 om 16:45 Activiteiten

AMSTELVEEN De laatste dag van Huttenbouw De Meent zit er bijna op. Op donderdag worden alle hutten afgemaakt, om ze vrijdag weer af te breken.

GEEN OUDERS De meeste hutten zijn wel klaar in de middag. Veel kinderen spelen bij andere hutten, waar de bouwers een heuse glijbaan hebben getimmerd. De kinderen lopen allang niet meer onwennig over het terrein zoals op maandagochtend. Er zijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt, er hangt een trots gevoel over het feit dat je dat toch allemaal maar zelf hebt gemaakt en sommige kinderen hebben de luxe gehad om eens vier dagen heerlijk bezig te zijn zonder ouders die op hun lip kijken.

VRIJWILLIGERS De vele vrijwilligers helpen mee om de laatste hand aan de hut te leggen. “Veel vrijwilligers zijn zelf ook begonnen als huttenbouwer en vinden de sfeer zo leuk, dat ze elk jaar meehelpen”, zegt Marit, een van de in het geel gestoken vrijwilligers. “Ik heb hier zelf vroeger ook gebouwd.”

SLAPEN Hoewel het een ruimtedorp is en het in de ruimte niet regent, wordt dat risico op aarde niet genomen. De oudere kinderen mogen een nacht in hun eigen hut slapen en die hutten worden aan het einde van de middag met plastic waterdicht gemaakt. Er is vanwege corona geen bonte avond, maar de overnachters krijgen nog wel een spannend spookspel voor de kiezen.


Foto’s: Joop Touw











Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie