Janna Adank en Anne Hofman spelen 'The Bird is Still Alive'.
Janna Adank en Anne Hofman spelen 'The Bird is Still Alive'. Michiel Landeweerd

Een bos vol verbaasde voorstellingen Boslab Theaterfestival

15 juli 2021 om 16:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Van moderne storytelling tot wervelende mime en van barok toneel tot poëtische liedjes; de vierde editie van Boslab Theaterfestival is verrassend veelzijdig. Hét jonge makersfestival van de zomer is van dinsdag 27 juli tot en met zaterdag 7 augustus in en om het Amsterdamse Bostheater.

Bij Boslab Theaterfestival gaat het publiek op ontdekkingstocht door het bos, buiten de paden en langs de rafelranden van het toneel. Vertellers, zangers, mimers en toneelspelers tonen hun werk op unieke plekken. Deze keer zijn er twaalf presentaties van ongeveer dertig minuten. Bezoekers zien het werk van drie verschillende makers op een avond. Tussendoor is er tijd voor een drankje in de Bosbar. De opzet van het festival is zeer ruim, waardoor er voor bezoekers voldoende ruimte is om veilig en op afstand te genieten.

Artistiek leider Frances Sanders, dramaturg Florian Hellwig en Bostheater-directeur Ingejan Ligthart Schenk presenteren met trots een zeer gevarieerd gezelschap van (vaak net afgestudeerde) makers. De nieuwe generatie kijkt met verbazing naar de wereld waarin we terecht zijn gekomen. Hoe ze hiermee omgaan is heel verschillend en dát zie je terug in de voorstellingen: van activistische kunstenaressen die de wereld bestrijden tot net niet gelukte mannen die opgesloten zitten in een bunker. Van onderwerpen als suïcide en psychose tot een zoektocht naar de eigen ik.

Het festival biedt een combinatie van premières en remakes. Nieuw is de samenwerking met de Mezrab Storytelling School. Acht jonge ‘krijgers’ die zijn opgeleid in het vertelcafé worden het woud in gestuurd. Slagen zij er in om het publiek tussen de bomen en in de openlucht te ontroeren met hun vertelkunsten?

Dit is de vierde editie van het nieuwe makers-festival van het Amsterdamse Bostheater, dat door bezoekers ook wel liefkozend een mini-Oerol wordt genoemd. In de afgelopen jaren zijn meerdere pareltjes van voorstellingen ontwikkeld, die door publiek en pers lovend ontvangen werden. 

Kijk voor het programma van het Boslab Theaterfestival en tickets op de website van het Bostheater.


Oakwood Boslab 2021. (Foto: Michiel Landeweerd)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie