Wethouder Floor Gordon.
Wethouder Floor Gordon. Gemeente Amstelveen

Amstelveen MKB-vriendelijkste gemeente van provincie Noord-Holland

16 juli 2021 om 07:30 Economie

AMSTELVEEN Amstelveen is op dit moment de MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Deze provincie is de belangrijkste economische regio van Nederland. Dat is de uitkomst van het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland, waarin 20.000 ondernemers in alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat.

VOORUITGANG Amstelveen krijgt van de eigen ondernemers het rapportcijfer 7,7 en komt daarmee voor grote steden als Amsterdam en Haarlem. Amstelveen heeft grote stappen gezet. In de landelijke ranglijst stijgt Amstelveen 149 plekken en komt zelfs in de top 10 op plek 9.

CORONADIENSTVERLENING Voor coronadienstverlening krijgt Amstelveen een 7,7 wat goed is voor de zesde plek landelijk. Dit cijfer weegt MKB-Nederland niet mee in de ranking, maar heeft wel zijn invloed op de tevredenheid van ondernemers, waardoor dat cijfer hoog uitvalt. Uit het onderzoek blijkt dat de tevredenheid over de eigen gemeente onder ondernemers ver boven gemiddeld zit. Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente is bovengemiddeld. Verder was de gemeentelijke dienstverlening en het beleid voor het midden- en kleinbedrijf ook bovengemiddeld. De beleving van de gemeentelijke lasten was met een 7,8 ook ver boven het gemiddelde. De ondernemer heeft daarbij het gevoel waar voor zijn geld te krijgen. De hoogte van de lokale lasten zijn bij een hoog cijfer in overeenstemming met dat wat er voor geboden wordt aan voorzieningen.

TROTS Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Wij zijn ontzettend trots en blij met het behaalde resultaat. Het is fijn om te bemerken dat onze inzet voor het MKB en de samenwerking tussen de overheid en lokale ondernemers steeds beter zichtbaar en gewaardeerd wordt. Onze lokale ondernemers zorgen voor veel werkgelegenheid en leveren een belangrijke bijdrage aan een bruisende samenleving. In de coronatijd hebben we keihard gewerkt met ons Ondernemersloket om ondernemers die het moeilijk hadden zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook is er intensief overleg geweest met ondernemers- en brancheverenigingen. We willen met de ondernemers samen blijven werken aan het verder versterken van het economisch ondernemersklimaat en uitdragen dat het goed ondernemen is in Amstelveen.”

Darshan Sloot (Directeur Ondernemersvereniging Amstelveen): ”Het team Economische Zaken van de gemeente heeft zich in de coronacrisis ingezet om de ondernemers te helpen. Zo is een unieke MKB Noodlening ontwikkeld en een subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen waar bedrijven specifieke corona gerelateerde kosten konden indienen. De regeling is uniek in Nederland en is door veel gemeenten overgenomen. Een actie Ondersteuningsvoucher gratis adviseringbedrijven is bijna gereed. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen, Koninklijke Horeca Amstelland en de Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties heeft de gemeente een lokaal herstelplan ingericht, waarbinnen een Stimuleringsfonds Lokale Economie van 750.000 euro is ingesteld om ondernemers te helpen om weer op te starten. De titel MKB vriendelijkste gemeente van Noord-Holland is bij de wethouder Economische Zaken en haar team daarom zeker op zijn plek.”

De tweede plaats van MKB vriendelijkste gemeente van Noord-Holland is voor Amsterdam gevolgd door Haarlemmermeer op plaats 3. Op de website van MKB-Nederland is de top 100 van de landelijke ranglijst te vinden. Bij de Top 10 steden (alleen 40 grootste steden) had Amstelveen op plek 6 gestaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie