Skatebaan in Purmerend.
Skatebaan in Purmerend. Gemeente Amstelveen

Kleinschalig skatepark mogelijk aan Legmeerdijk

15 juli 2021 om 07:30 Recreatie

AMSTELVEEN De gemeente wil het beloofde skatepark voor jongeren in Amstelveen-Zuid plaatsen op een nu nog braakliggend stuk gemeentegrond aan de Legmeerdijk. Het merendeel van de ondernemers en omwonenden die nabij deze locatie en de jongerenontmoetingsplaats aan de Legmeerdijk-Schweitzerlaan wonen, was positief over de aanleg ervan.

Enkele omwonenden en ondernemers uitten zorg over geluidsoverlast en vernielingen. De gemeente meldt daar wel aandacht voor te hebben. Het grasveld aan Legmeerdijk-Schweitzerlaan lijkt geschikt voor een kleinschalig skatepark. De bebouwing is op een redelijke afstand gelegen en de plek is goed bereikbaar. Het sluit aan op het bestaande voetbalveldje en de jongerenontmoetingsplaats. De gemeente houdt eerst een geotechnisch onderzoek naar de draagkracht van de bodem. De verwachting is dat de vrij drassige ondergrond versterkt moet worden.

PARTICIPATIE Eerder had de gemeente een locatie aan Duin en Kruidberg op het oog. Tijdens een participatiebijeenkomst met omwonenden bleek dat met name ouderen een kleinschalig skatepark op deze plek niet zagen zitten. De omwonenden benoemden de locatie aan Legemeerdijk als alternatieve mogelijkheid. 

Wethouder Floor Gordon (speelvoorzieningen): “Deze plek viel bij ons in eerste instantie af vanwege de drassige bodem. Ook met de omwonenden van deze locatie is inmiddels gesproken en in goed overleg bekijken we hoe we eventuele overlast straks kunnen beperken.” Sociale controle is minder goed mogelijk, omdat de woningen wat veraf staan. Hieraan besteedt de gemeente indien nodig extra aandacht in samenwerking met de wijkcoach, team Handhaving en de politie.

LANGDURIG PROCES De werkgroep, bestaande uit jonge skaters, de initiatiefnemer, wijkcoach, buurtsportcoach, ontwerper en medewerkers van de gemeente, werkt twee ontwerpen uit. Amstelveners kunnen te zijner tijd kiezen uit twee ontwerpen via www.denkmee.amstelveen.nl. De jonge skaters moeten daarna nog geduld hebben: voor de aanleg van het skatepark is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente verwacht het skatepark begin 2023 te kunnen opleveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie