De padelbanen zijn nu al te boeken.
De padelbanen zijn nu al te boeken. Park Startbaan

Maandag 26 juli: Padel bij Park Startbaan

21 juli 2021 om 13:03 Tennis

AMSTELVEEN De twee nieuwe padelbanen van Park Startbaan zijn bijna klaar. Vanaf maandag 19 juli kunnen de banen geboekt worden en een week later kan er op worden gespeeld. Goed nieuws voor de enthousiaste padellers, zij kunnen nu padel spelen in de ideale sportomgeving, die Park Startbaan biedt. 

BIJ INGANG De nieuwe padelbanen liggen direct bij de ingang van het park, vlakbij het clubhuis. Daar is alles te vinden, wat je nodig hebt: prachtige nieuwe kleedkamers met alle sanitaire voorzieningen. Je kunt dus lekker even douchen na het spelen. Er is een hele wand met kluisjes, die je gratis kunt gebruiken. Een groot terras van het gastvrije Sportcafé, waar je de hele dag terecht kunt voor hapjes en drankjes. Padel bij Park Startbaan is dus compleet, je kunt ook rackets huren, ballen kopen en lessen krijgen van de padel-’entertrainer’.

HELE JAAR TE HUUR De padelbanen zijn te huur per uur, of anderhalf uur, zomer en winter, het hele jaar door. Clinics om kennis te maken met padel vanaf 15 augustus. Een baan reserveren gaat heel eenvoudig via de website parkstartbaan.nl. Je kunt vanaf 14 dagen van tevoren een baan reserveren. Alle informatie over tijden en tarieven vind je op de website

KENNISMAKING Voor nieuwe spelers is er een kennismakingsprogramma vanaf 15 augustus. ‘Entertrainer’ Nicky Roeg geeft dan wekelijks clinics op dinsdag en donderdag in de ochtend en -avond en op zaterdagmiddag. In een uur krijg je inzicht in het spelletje: de spelregels, de essentie van het spel en natuurlijk vooral het oefenen inde praktijk. Ook voor de clinics schrijf je in op de website parkstartbaan.nl. Je kunt alleen inschrijven of met een groepje. Het is ook mogelijk om lessen te nemen, met 1 of 2 spelers, of met een groepje van 3 of 4. Padelbaan huren, zelf spelen of clinics en lessen: parkstartbaan.nl

WAT IS PADEL? Padel is een snelgroeiende sport. Het spel is afgeleid van tennis, heeft dezelfde telling en je speelt het op een baan met een net in het midden. Alleen is de baan de helft kleiner en om die baan staat een kooi. De meeste wanden van die kooi zijn van glas en die kunnen onderdeel zijn van het spel. Je speelt padel meestal met 4 personen, twee tegen twee en de bal moet heen en weer over het net. Aan de overkant van het net mag de bal het glas raken, mits hij eerst op het veld van de tegenstanders gestuiterd heeft. Die tegenstanders mogen de bal direct terug spelen voor hij stuitert, rechtstreeks nadat hij gestuiterd heeft, dan wel via de glaswand. Het padel-racket heeft iets weg van wat je bij beachball gebruikt en je speelt met een iets zachter soort tennisballen. Kortom een spel waarmee je kennis moet maken. Als je een beetje balgevoel hebt is het snel op te pakken, sneller dan tennis. Daarom is het ook zo populair bij (oud) voetballers en -hockeyers, en natuurlijk ook bij tennissers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie