Ravage in de Dorpsstraat.
Ravage in de Dorpsstraat. Politie Amstelveen

Automobilist met slok op richt ravage aan in Dorpsstraat Amstelveen

12 juli 2021 om 21:56 Overig

 AMSTELVEEN Terwijl Amstelveners in het Oude Dorp zondagavond genoten van de finale van het EK-voetbal klonk er opeens een flinke knal. Ter hoogte van Café Thijs en de snackbar vond een forse aanrijding plaats. De bestuurder van een personenauto raakte daar de macht over het stuur kwijt en ramde een hekwerk, plantenbakken, een lantaarnpaal en een boom. 

Hierbij ontstond forse schade en kwam de boom grotendeels op de auto terecht. Vanwege zijn verwondingen is de bestuurder onderzocht door het opgeroepen ambulancepersoneel. Op straat weigerde hij alle medewerking aan een blaastest en speekseltest. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar de collega’s van Politie Basisteam Zuid-Buitenveldert moesten hem vrij snel daarna weer van de straat halen. De bestuurder bleek te zijn gevlucht. Hij werd daarom aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. Omdat hij daarna toch werd behandeld in het ziekenhuis werd hem gevraagd zijn mee te werken aan een bloedproef. Ook dit werd door de verdachte geweigerd waarop direct zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Na behandeling werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en direct overgebracht naar het cellencomplex waar hij maandagochtend verhoord is. Er zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt en ingezonden naar het Openbaar Ministerie. Wie informatie heeft en nog niet met de politie gesproken heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 en verwijzen naar proces-verbaalnummer 2021142675.

112 Vandaag zond een verslag uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie