Een scene uit de film Druk.
Een scene uit de film Druk. Henrik Ohsten

Tot en met 23 juli tien verschillende films in Cinema Amstelveen

12 juli 2021 om 15:30 Film

AMSTELVEEN Cinema Amstelveen draait tot en met vrijdag 23 juli nog tien verschillende filmtitels voor jong én oud en dagelijks matinees.

Een inleiding bij Aznavour, Le Regards de Charles, een voorpremière op woensdag 21 juli van de Beste Europese Film Druk (Another Round) en dagelijks vertoningen voor de kinderen in de schoolvakantie.

De tachtig minuten durende muzikale documentaire Aznavour, le regard de Charles uit 2019 inclusief draait op dinsdag 20 juli voor alle leeftijden. In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had.

De Deense dramafilm Druk (Another Round) uit 2019 duurt 120 minuten en voor kijkers ouder dan 12 jaar.
De Deense film is de winnaar in de categorie Beste Film van de 33ste European Film Awards en kreeg een Oscar voor beste buitenlandse film. De film gaat over een viertal bevriende docenten dat besluit te onderzoeken of het lesgeven ze beter afgaat onder enige invloed van alcohol.

De Canadees/Ierse coproductie My Salinger Year uit 2020 gaat over een waargebeurd drama. De film duurt 105 minuten.
My Salinger Year was de openingsfilm op Film by the Sea en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanna Rakoff. Het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die in dienst van een New Yorkse literair agente de fanmail beantwoordt van de legendarische maar publiciteitsschuwe auteur J. D. Salinger.

Quo Vadis, Aida? is een 105 minuten durende film voor 12+. Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de VN. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen.

De Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde uit 2020 duurt 154 minuten inclusief pauze en is voor 16+. November’44 Zeeuwse Walcheren: De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje kruisen elkaar.

De Amerikaanse dramafilm Nomadland uit 2020 duurt  116 minuten en is voor alle leeftijden. Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

De Italiaanse documentaire Frida Kahlo, Viva la Vida over het leven en werk van Frida Kahlo is voor kijkers ouder dan 9 jaar en duurt 100 minuten.

De Amerikaanse dramafilm First Cow van Kelly Reichardt uit 2019 duurt 120 minuten en is voor 9+. Oregon, begin 19de eeuw. Het leven van Cookie Figowitz en King Lu komt in een stroomversnelling wanneer een rijke Britse bonthandelaar een koe laat overkomen, omdat hij een wolkje melk wil in zijn thee.

Familiefilm Pieter Konijn op de Vlucht uit 2019 duurt 100 minuten en is voor 6+. Nieuwe avonturen van Pieter Konijn en zijn vrienden.

De animatiefilm De Croods 2: Een Nieuw Begin duurt 100 minuten en is voor 6+. De Croods-familie krijgt een uitdaging die hun levens op z’n kop zet.

Cinema Amstelveen is vanaf zaterdag 24 juli tot en met maandag 16 augustus gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie