Afbeelding
Eigen foto

Werkopleiding via banenmarkt: Diploma voor Fereshteh Jafari

11 juli 2021 om 15:17 Overig

AMSTELVEEN Fereshteh Jafari, die tien jaar geleden uit Iran naar Nederland kwam, behaalde onlangs haar diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker op MBO-4 niveau. Dinsdag was de uitreiking op het ROC Hoofddorp.

Fereshteh werkte voorheen in de ict. Ze was gestopt om een aantal jaren voor de kinderen te zorgen en wilde eind 2019 weer aan het werk. Haar bezoek aan de banenmarkt in december 2019 leidde tot een vruchtbaar contact met Kinderrijk, dat momenteel continu versterking kan gebruiken voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.
Jafari was één van drie kandidaten die dankzij de banenmarkt bij Kinderrijk van start is gegaan in een leertraject waarbij Kinderrijk samenwerkt met ROC Amstelland. De kandidaten begonnen in februari 2020 een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) bij Kinderrijk voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker op MBO-4 niveau. Ze werkten tenminste 24 uur per week en gingen één dag per week naar school.

En toen kwam corona. Maar Fereshteh is een doorzetter. De alleenstaande moeder volgde haar opleiding in coronatijd zonder steun van familie en het is haar gelukt. Tijdens een winderige corona-proof uitreiking mocht ze deze week haar diploma in ontvangst nemen.

Fereshteh zal bij Kinderrijk haar carrière voortzetten.

Lees ook het artikel: Werkplein voor iedereen die werk zoekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie