GroenLinks wil dat huurders de mogelijkheid krijgen om zonnepanelen te leasen.
GroenLinks wil dat huurders de mogelijkheid krijgen om zonnepanelen te leasen. Gemeente Amstelveen

Stortvloed van moties in gemeenteraad: een overzicht

9 juli 2021 om 15:15 Politiek

AMSTELVEEN Traditiegetrouw gaat de behandeling van de zogeheten Perspectiefnota – een document dat de gemeentebegroting voor het komend jaar voorbereidt – gepaard met tal van moties in de raad. Dit jaar waren het er zestien. Wat willen de partijen? 

LANDMARK De VVD wil een prijsvraag voor kunstenaars en architecten om een ‘landmark’ te ontwerpen, een herkenningsteken voor Amstelveen. (Aangenomen. 23 voor 10 tegen)

ADVISEUR Ouders en school zijn het niet altijd eens over of voor hun kind regulier of speciaal onderwijs het beste is. D66 wil een onafhankelijk adviseur die ouders en scholen bijstaat. (Aangenomen: 28-5)

DUURZAAM D66 wil een regeling om verhuurders te stimuleren de door hen verhuurde huizen te verduurzamen. (Unaniem aangenomen)

TOEGANKELIJK Eén op de acht mensen heeft een handicap, dat zijn er 11.375 in Amstelveen. GroenLinks wil dat publieke gebouwen en openbare ruimten voor deze mensen beter toegankelijk worden. (Unaniem)

ZONNEPANELEN GroenLinks wil dat huurders de mogelijkheid krijgen om zonnepanelen te leasen, voor huurders die wel zelf zonnepanelen mogen plaatsen, maar er het geld niet voor hebben. (Unaniem)

ANTI-DISCRIMNIATIE GroenLinks wil een onderzoek naar het gemeentelijk beleid op het gebied van anti-discriminatie. Om blinde plekken op te sporen en aan te pakken. (Unaniem)

INFOPAGINA BBA wil een informatiepagina in het Amstelveens Nieuwsblad voor de gemeenteraad, onder redactie van de gemeentelijke griffie. (Aangenomen. 32-1)

INCLUSIEF De PvdA wil aansluiting bij een SER-platform Diversiteit in Bedrijf om de diversiteit onder medewerkers van bedrijven te vergroten. (Aangenomen. 31-2)

MBO-OPLEIDING De SP wil dat statushouders die ouder zijn dan 27 jaar, na inburgering een MBO-opleiding moeten kunnen volgen. (Afgewezen. 6-27)

ONTMOETING De SP wil ook dat er meer creatieve ontmoetingsplekken komen voor alle jongeren. (Afgewezen. (Afgewezen. 10-23.)

RATTEN Het CDA wil dat de gemeente actiever ratten bestrijdt. Onder meer door voorlichting over hoe je het rondom je huis of bij scholen onaantrekkelijk maakt voor ratten. (Unaniem)

ALLEMAN Het CDA wil nieuw overleg tussen gemeente en omwonenden over het nieuwbouwproject Alleman Kwartier. (Afgewezen. 2-31) 

PLANTAARNS Lijst Höcker vraagt om ‘plantaarns’, oftewel met planten aangeklede/verfraaide lantaarnpalen. (Aangenomen. 32-1)

POLDERPAD Op het Polderpad, de Middenweg in de Bovenkerkerpolder, kunnen fietsers en voetgangers elkaar moeilijk passeren. Soms is het gevaarlijk. De ChristenUnie wil het pad verbeteren. (Aangenomen: 31-2)

SCHAAKTAFELS De ChristenUnie wil schaaktafels op schoolpleinen en andere plekken om contacten tussen inwoners te bevorderen. (Unaniem)

BASISBANEN Een motie van GroenLinks om snel te gaan experimenteren met basisbanen werd aangehouden voor bespreking op een later moment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie