Remco Rassen brengt koning Craquelé tot leven.
Remco Rassen brengt koning Craquelé tot leven. Eigen foto

Droomavonturen beleven in het Amstelveens Poppentheater

7 juli 2021 om 16:15 Podiumkunsten

AMSTELVEEN In het Amstelveense Poppentheater worden op 17 en 18 juli drie voorstellingen gegeven voor kinderen. 

NACHTFANTASTEN Theatergroep Knars speelt zaterdag 17 juli om 16.00 uur de voorstelling Nachtfantasten voor iedereen ouder dan 4 jaar. Abel en Krijn slapen bij opa en oma. Ze keten en vliegen op hun bed door het zolderraam en dat is het begin van veel droomavonturen. Duik met Theatergroep Knars in een lichtgevende nacht vol poppen, objecten, schaduwen en reflecties. Een beeldend verhaal over twee jongens die samen op reis gaan in de wereld van fantasie.

EDDIE EN EDUARD Zondag 18 juli om 11.00 uur speelt Theater Spelenderhand de voorstelling Eddie en Eduard voor kinderen vanaf 2 jaar. De slakken Eddie en Eduard gaan de wereld ontdekken. De avonturen zijn zonder tekst en met muzikale ondersteuning. Na iedere scène gaan de deurtjes van het minitheater even dicht en wordt er iets door Remco Raessen verteld. Als de deurtjes weer open gaan worden de kinderen verrast door een nieuw mini-decor.

DROOM VAN DE KONING  Zondag 18 juli om 16.00 uur speelt Theater Spelenderhand de voorstelling De droom van de Koning voor 4 jaar en ouder. Koning Craquelé is oud. Iedere dag zwaaien, lintjes doorknippen, in een gouden koets rijden gaat na zoveel jaar wel vervelen. Op een dag heeft hij een droom, waarin hij het allermooiste op de wereld ziet. Maar als hij wakker wordt weet hij niet meer wat het is. Iedereen in het kasteel helpt zoeken, maar niemand vindt het allermooiste voor de koning. Uiteindelijk besluit koning Craquelé om zelf op zoek te gaan. Voor de allereerste keer de wijde wereld in! Met decor, licht en geluid wordt er een wereld geschapen, waarin de poppen tot leven komen. Alle poppen worden door Remco Raessen bespeeld. 

Kaartjes kosten 9 euro. De voorstellingen zijn alleen te bezoeken na reservering. Reserveren kan via: info@amstelveenspoppentheater.nl of telefonisch 020-6450439.

 Iedereen mag in pyjama komen en natuurlijk mag de knuffel mee.


Abel en Krijn in de Nachtfantasten. (Foto: Amstelveens Poppentheater)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie