Eliz en Jasmine verheugen zich al op het uitpakken van de tassen met boeken die wethouder Frank Berkhout uitdeelde.
Eliz en Jasmine verheugen zich al op het uitpakken van de tassen met boeken die wethouder Frank Berkhout uitdeelde. naomi heidinga

Zomeractie bij de Bibliotheek voor extra leesplezier in de vakantie

6 juli 2021 om 14:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Ieder kind met een tas vol boeken de vakantie in, dat is het doel van de zomeractie van de Bibliotheek Amstelland. Wethouder Berkhout gaf maandag de eerste zomertassen cadeau aan jeugdleden in Amstelveen.

“Door in de zomer te blijven lezen, houd je je leesvaardigheid op peil. Lezen is natuurlijk ook erg leuk. Wij helpen je met het uitzoeken van een boek dat precies bij je past,” aldus Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland.

De bibliotheek geeft rugtassen cadeau aan kinderen die boeken komen halen. Daarin zit een speciale bingokaart met leuke leesopdrachten. Voor een volle kaart krijgen de kinderen een zomers prijsje. Ook zijn er de hele zomer lang activiteiten, zoals workshops, voorlezen en voorstellingen. Alle info staat op www.debibliotheekamstelland.nl/zomer

De gemeente ondersteunt de actie. “Geweldig het enthousiasme waarmee de bibliotheek taal en lezen op een speelse manier aantrekkelijk maakt voor de kinderen. Niet alleen het lezen zelf maar ook de activiteiten zorgen voor een leuk en leerzaam aanbod”, aldus wethouder Berkhout.

Steeds meer scholen in Amstelveen zetten in op leesplezier. Door samenwerking met de bibliotheek beschikken zij over een schoolbieb vol aantrekkelijke boeken. Vrij lezen en praten over boeken zijn vaste onderdelen in het leesprogramma van de school. De resultaten zijn te zien in de leesmonitor: leerlingen lezen doorgaans meer en met meer plezier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie