Afbeelding
WMO consulent

Grijp een nieuwe carrièrekans met een baan binnen de veiligheid of het openbaar bestuur

5 juli 2021 om 14:59 Partnercontent

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waarmee je jouw carrière een andere wending geeft? Dan is het aan te raden om je eens te oriënteren op een nieuwe functie bij de Nederlandse overheid. Het is een stabiele branche met interessante functies. Wist je trouwens dat de overheid een van de grootste werkgevers van het land is? In 2019 werden er bijna 525.000 overheidsbanen geteld. Dit aantal komt neer op ruim vijf procent van het totale aantal banen in Nederland. Je profiteert van mooie loopbaankansen als je gaat werken bij de overheid. Vacatures te over, dus de kans is groot dat je een baan vindt die je past als een jas.  

Uit welke bedrijfstakken bestaat de overheid?

De overheid bestaat uit de hoofdsegmenten Openbaar Bestuur en Veiligheid, die zijn onder te verdelen in afzonderlijke segmenten:

• Gemeenten;
• Waterschappen;
• Provincies;
• Rijksoverheid;
• Rechterlijke macht;
• Defensie;
• Politie.

Veelvoud aan beroepsrichtingen

Binnen de verschillende overheidssegmenten zijn er tientallen beroepsrichtingen. Je doet er goed aan om je te verdiepen in een loopbaan bij de overheid als je graag wilt werken in het werkveld van bijvoorbeeld zorg en welzijn, ICT, techniek of het Sociaal Domein. Ook zijn er prachtige carrièrekansen binnen het management, het commerciële of het economisch-administratieve segment. Dankzij deze diversiteit heb je dus de keuze uit de meest uiteenlopende beroepen. Met een baan bij een gemeentelijke instelling of de rechtbank werk je voor de Nederlandse overheid. Maar ook als beroepsmilitair of politieagent kom je daar in dienst.

Stabiel en veelzijdig 

Niet alleen de veelzijdigheid maakt de overheid tot een aantrekkelijke werkgever. Ook de stabiliteit brengt veel voordelen met zich mee. Maar liefst negentig procent van de werknemers is in vaste dienst. Dat is hoog in relatie tot het gemiddelde van Nederland dat op 74 procent ligt. Daarom is het aannemelijk dat je met een baan bij de overheid een stabiele loopbaan opbouwt. Ben je op zoek naar een deeltijdfunctie? Dan heb je een grote kans om die te vinden onder de gemeentebanen vacatures. Want bij de overheid is het meestal geaccepteerd om in deeltijd te werken. Over het algemeen werkt ruim een derde van de medewerkers bij de overheid in deeltijd, voor minder dan 35 uur per week.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie