Greenwheels heeft gekozen voor de stadsauto Volkswagen Up!.
Greenwheels heeft gekozen voor de stadsauto Volkswagen Up!. Maaike Poelen

Tien nieuwe Greenwheels auto’s in Amstelveen

5 juli 2021 om 13:15 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Amstelveen is vanaf vandaag tien Greenwheels auto’s rijker. Met deze nieuwe deelauto’s komt het aantal Greenwheels auto’s in Amstelveen uit op 24. De bekende rode auto’s zijn voor iedereen beschikbaar met een rijbewijs en zijn een uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. Een versnelde groei is volgens het bedrijf noodzakelijk om te voldoen aan de stijgende vraag naar deelvervoer in Amstelveen. Directeur Andrew Berkhout: “Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Dus kijken we hoe we dit overal in Nederland waar kunnen maken.”

Het gebruik van deelauto’s is in Amstelveen de laatste twee decennia flink toegenomen, in het jaar 2005 waren er twee auto’s in de stad te vinden, inmiddels is de 24 bereikt. En daar stopt het niet, volgens Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels. “We zien een stijgende bezettingsgraad van onze deelauto’s in Amstelveen. Daarom plaatsen we nu in een keer tien extra auto’s bij.” Met de toevoeging laat Greenwheels zien snel op de groeiende vraag in Amstelveen te kunnen inspelen.

 DIVERSE LOCATIES De nieuwe auto’s zijn op diverse locaties in Amstelveen geplaatst, van ‘In de Wolken’ tot aan ‘Zonnestein’. Er is gekozen voor tien nieuwe compacte stadsauto’s van het type Volkswagen Up!. De nieuwe auto’s van Greenwheels staan op een vaste parkeerplaats, en zijn te vinden met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto wordt alleen betaald bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels. De deelauto kan ook worden geopend via de app of met een OV-chipkaart.

Greenwheels plaatste in 2020 de tweeduizendste deelauto in Nederland. en dat in het jaar dat het bedrijf ook het 25-jarig jubileum vierde. Inmiddels staat de teller op ruim 2.150 deelauto’s, verdeeld over het hele land. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten van Nederland leefbaarder te maken en willen we onze belofte ‘een auto voor iedereen’ waarmaken. Dit doen we door uit te breiden naar nieuwe gebieden en door Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. We werken daarnaast ook hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en het verlagen van de CO2-uitstoot. We verwachten dit jaar dan ook meer elektrische deelauto’s op verschillende plekken in Nederland te kunnen plaatsen. Onze ambities zijn groot en we denken daarom graag mee met de gemeente Amstelveen over de steden van de toekomst.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie