Felicitaties voor Jan en Herma Zwager.
Felicitaties voor Jan en Herma Zwager. Gemeente Amstelveen

Bijzonder feest: Jan en Herma Zwager 75 jaar getrouwd

4 juli 2021 om 10:40 Mensen

AMSTELVEEN Jan (95) en Herma (95) Zwager-Brilman waren zaterdag 3 juli 75 jaar getrouwd. Omdat een 75-jarig huwelijk heel bijzonder is, gaat bij een dergelijk jubileum niet alleen de burgemeester op bezoek maar wordt ook de kamerheer van de koning uitgenodigd om felicitaties over te brengen. Burgemeester Tjapko Poppens en de kamerheer, jonkheer mr. Th. S. Roell, werden bij mijnheer en mevrouw Zwager thuis ontvangen. Zij feliciteerden het echtpaar en tijdens de koffie met taart was er ruim gelegenheid voor verhalen over hun lange leven in Amstelveen.  

Het paar leerde elkaar kennen in de oorlog in Amsterdam toen ze in de rij stonden voor de gaarkeuken. Vlak na hun huwelijk werd meneer Zwager als hospik uitgezonden naar Nederlands-Indië. De familie woont sinds 1955 tot volle tevredenheid in Amstelveen: 50 jaar aan de Van der Hooplaan en nu al 15 jaar op de William Boothlaan. “Jan en Herma zijn dankbaar dat ze nog samen zijn en met hulp van familie en buren zelfstandig kunnen wonen”, vertelt dochter Joke. “Ondanks wat lichamelijke ongemakken en vergeetachtigheid (waar ze hartelijk om kunnen lachen) hebben ze nog steeds zin in het leven.”

Het feest werd gevierd met hun dochters en andere familieleden. Buren hadden de vlag gehesen en gezorgd voor een versierd huis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie