Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Horeca en gemeente starten campagne: ‘Kom werken in de Amstelveense Horeca’

2 juli 2021 om 15:45 Overig

AMSTELVEEN Net als in de rest van Nederland, hebben ook Amstelveense horecaondernemers problemen met het vinden van personeel. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Amstelland. Veel medewerkers zijn namelijk tijdens de lockdowns in andere sectoren gaan werken of laten zich omscholen. Tijd voor actie: samen met en voor de horecaondernemers lanceert de gemeente de campagne: ‘Kom werken in de Amstelveense horeca’.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “We mogen weer op een terras zitten, dineren en uitgebreid logeren, maar wie komt ons drankje brengen, kookt het diner en wast af? Wie neemt de reserveringen aan, helpt vergaderingen en organiseert de feesten of stuurt het schoonmaakteam aan? Om voldoende medewerkers te vinden voor de Amstelveense horeca, die het door de lockdowns nog heel lang moeilijk zullen hebben, ondersteunen we deze campagne. Werken in de horeca is leuk en afwisselend werk, dus aanmelden maar.”

De campagne is gericht op jongeren tussen de 18 en 22 jaar en heeft als doel verschillende functies bij de horecabedrijven te vervullen. Er zijn lokaal drie filmpjes opgenomen waarin jongeren vertellen wat zij leuk en interessant vinden aan een baan inde horeca. De campagne wordt online gelanceerd op Snapchat, Instagram en om de ouders van de doelgroep te bereiken ook op Facebook. De landingspagina achter de filmpjes is www.visitamstelveen.nl/nl/ontdek-amstelveen/culinair/horeca-in-amstelveen waar een totaal overzicht van de Amstelveense horecabedrijven te vinden is. Via deze website kunnen geïnteresseerden op zoek naar een horecabedrijf dat bij hen past. 

Bekijk het campagnefilmpje hieronder.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie