Liefdevolle aandacht voor ouderen met Zomerhartenwensenactie Riki Stichting

29 juni 2021 om 15:13 Lokaal Deel je nieuws

Deze zomer gaan ruim 2.500 hartenwensen in vervulling. De Zomerhartenwensenactie richt zich op het geven van individuele aandacht aan ouderen door het praten over en het vervullen van persoonlijke hartenwensen. Juist in de zomermaanden als veel familieleden, vrienden en zorgmedewerkers op vakantie zijn, is het belangrijk ouderen extra aandacht te geven.

De actie vindt plaats in twee fasen die beide even belangrijk zijn: 1) het uitvragen van de hartenwensen en 2) het vervullen van de hartenwensen.

In de eerste fase gaan medewerkers, vrijwilligers en basisschoolleerlingen van onze vaste partners in gesprek met ouderen over hun persoonlijke hartenwens; een prachtig contactmoment voor alle betrokkenen. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. 

Bij de tweede fase mogen onze partners 20 hartenwensen van hun ouderen vervullen. Het gaat hierbij het liefst om een-op-een activiteiten omdat juist die exclusieve aandacht het zo bijzonder maakt. 

“Veel hartenwensen zijn ontroerend simpel en bescheiden en makkelijk te realiseren. Een beetje aandacht voor elkaar geeft zoveel mooie onvergetelijke geluksmomentjes” aldus Ingrid Strating van de Riki Stichting. 

Welke hartenwens van een oudere in uw privé-omgeving vervult u deze zomer?

Over de Riki Stichting
De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Wij organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, herfstperiode en met Kerst en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot. Hierbij werken wij structureel samen met ruim 50 Zonnebloemafdelingen, 50 verzorgingshuizen en basisscholen door heel Nederland.

Gemeente Amstelveen

In gemeente Amstelveen werken wij samen met Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld, Roelof Venema School, Zonnebloem Amstelveen-Molenkwartier, Zonnebloem Amstelveen Randwijck en Zonnebloem Amstelveen-Zuid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie