Damian Soemosemito in actie.
Damian Soemosemito in actie. Natalie Cnossen

Tréville schermers winnen podiumplekken in Parijs

29 juni 2021 om 09:40 Overig

AMSTELVEEN Zeven schermers van Tréville gingen op 25 en 26 juni de strijd op de loper aan in de CEP Paris Challenge Fleuret Marathon. Ruim 350 schermers streden voor eremetaal bij een van de weinige internationale toernooien van dit seizoen. De beste jeugdschermers uit onder andere Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Letland, Denemarken en Israël waren afgereisd naar Parijs voor dit floret toernooi.

Tréville was vertegenwoordigd door vijf schermers bij de U17: Koen Walet, Damian Soemosemito, Yin Man, Thomas Dijkstra en Michael Dijkstra. Samuel den Breejen kwam bij de leeftijdscategorie U13 in actie. Zijn doel van ervaring opdoen heeft hij ruim gehaald door 2 poulerondes en een eliminatie partij heel netjes te schermen.
Bij de U17 was het niveau heel zwaar. Toch stonden 4 van de 5 jongens bij de top 32 van het tableau, na 2 sterke poulerondes en een gewonnen eliminatie. Daarna kon alleen Michael de T16 halen door zijn eliminatie te winnen tegen Caussarieu (15-10); in een supersterk deelnemersveld werden de andere jongens uitgeschakeld. Michael schermde sterk en stormde door naar de T8 met winstpartijen over de Franse schermers Boucharlat (15-9) en Coutreau (15-7). In de kwartfinale moest Michael tegen Lindner (GER); het liep gelijk op tot 11-11. Bij de verlenging (sudden death) trok Michael aan het kortste eind maar de 15-jarige hield er een fraaie podiumplek aan over.
Op zondag schermde Michael bij het U15 toernooi. Hij won alle 8 van de 9 partijen tijdens de 2 poulerondes en was daarmee als 9e op het tableau geplaatst. Bij T64 had hij vrijstelling; daarna won hij vervolgens van CoeurUni (FRA), Tan (FRA) en Da Silva (FRA) om bij de L8 te komen. Helaas verloor hij 7-10 van Debreuil (FRA) in een spannende partij. Wederom een podiumplek voor Michael.
Meer succes volgde tijdens de U17 équipe toernooi. Bij een équipe toernooi wordt er per ontmoeting tot 45 treffers geschermd. In de pouleronde hebben de jongens (Walet, Y. Man en T. Dijkstra samen met Koen Man) ruim gewonnen van twee teams uit Frankrijk. Alleen de thuisploeg (Paris CEP) was te sterk. Om bij de L4 te komen moest worden gewonnen van een Frans team uit Meaux. Een pittig team dat in een spannende partij van de Nederlandse schermers wist te winnen met 45-37.

Team Tréville kijkt terug op een succesvol weekend waarin ze voor het eerst sinds lange tijd zich hebben kunnen meten met de Europese top bij het jeugdschermen. Trainer Pascal Kenter is trots op zijn team: “Ondanks een moeilijk jaar, waarin we door de coronaregels noodgedwongen buiten in het Amsterdamse Bos hebben getraind, hebben deze jongens een topprestatie geleverd. Dit toernooi werd toch een fijne afsluiting van een lastig sportjaar.”
Wie ook wil leren schermen kan een kijkje nemen op de website van Schermschool Tréville en contact opnemen. Schermen kan al vanaf 6 jaar.


Foto: Natalie Cnossen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie