Afbeelding
Politie.nl

Amstelvener aangehouden in onderzoek naar explosief Poolse supermarkt Beverwijk

28 juni 2021 om 16:35 Overig

AMSTELVEEN Bij de Poolse supermarkt in Beverwijk werd maandagochtend een explosief gevonden. De politie onderzoekt de zaak. Een 19-jarige man uit Amstelveen werd aangehouden. Het explosief is maandagochtend weggehaald en daarna onderzocht.

De supermarkt was vorig jaar al twee keer doelwit van een explosie. Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding over een verdachte situatie bij de winkel in de Beverhof. Ter plekke zagen agenten een persoon wegrennen, dat was de 19-jarige die kort erna werd aangehouden.

De afgelopen tijd vonden er vaker incidenten plaats rond Poolse supermarkten. In het Limburgse Panningen werd de afgelopen weken nog twee keer geprobeerd brand te stichten. Ook waren er ontploffingen in onder meer Heeswijk-Dinther, Tilburg en Aalsmeer en beschietingen in Rotterdam. In verband met deze aanslagen heeft de politie enkele aanhoudingen verricht.

In januari werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden voor een explosie bij de supermarkt in Beverwijk. In februari werd hij vrijgelaten, maar hij bleef wel verdachte in de zaak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie