Wethouder Floor Gordon.
Wethouder Floor Gordon. D66

Floor Gordon lijsttrekker D66 bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

26 juni 2021 om 17:00 Politiek

AMSTELVEEN De D66-leden in Amstelveen hebben Floor Gordon gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Dat heeft de partij vrijdag 25 juni bekend gemaakt.

Floor Gordon is sinds 2018 wethouder van onder andere Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Groen en Economische Zaken. Daarvoor was zij al 4 jaar gemeenteraadslid.

Floor Gordon: “Het is een grote eer om lijsttrekker te mogen zijn van de meest progressieve partij van Amstelveen. Ik wil de leden van D66 in Amstelveen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.”

In een brief aan de Amstelveense inwoners, gepubliceerd op de website van D66 Amstelveen, beschrijft Floor Gordon voor welke zaken zij zich de komende jaren in ieder geval wil inzetten: “Kansen voor iedereen in Amstelveen om mee te doen via goed onderwijs of een baan. Ik wil dat wij investeren in onze groene leefomgeving, de leefbaarheid van wijken vergroten en Amstelveen verduurzamen. Als democratische partij vind ik het tevens onze plicht om voortvarend te werken aan het (herstel van) vertrouwen van burgers in de overheid: meer ruimte laten voor vroegtijdige inbreng van inwoners, oprecht luisteren naar zorgen, transparant zijn over onze belangenafweging en ons daadkrachtig en betrouwbaar tonen in de uitvoering.”

Shivan Bhoendie, voorzitter van D66 in Amstelveen: “Floor Gordon vertegenwoordigt hetgeen waar D66 in Amstelveen voor staat en zij weet onze waarden te realiseren in beleid. De grote steun binnen de partij voor de lijsttrekker is een bevestiging van de koers en het succes van de partij van de afgelopen jaren. Wij zullen tijdens de campagne ons best doen om te zorgen dat wat wij hebben bereikt ook zichtbaar is voor de kiezer. Ik zie de verkiezing dan ook met vertrouwen tegemoet.”

KANDIDATENLIJST Donderdag 1 juli begint de kandidaatstelling voor de overige posities op de D66-lijst voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie, waar de lijsttrekker en voorzitter naast anderen deel van uitmaken, legt een lijstadvies aan de leden voor. De leden van D66 Amstelveen bepalen uiteindelijk de volgorde van de kandidatenlijst. De uitslag wordt eind oktober bekend gemaakt.
“Ik kijk er naar uit om met een divers, inspirerend en daadkrachtig team aan de toekomst van Amstelveen te blijven werken”, aldus Gordon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie