D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet bij Platform C aan het Stadsplein.
D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet bij Platform C aan het Stadsplein. D66 Amstelveen

D66 Amstelveen pleit voor vervoer naar culturele instellingen

25 juni 2021 om 14:17 Politiek

AMSTELVEEN D66 heeft bij bespreking van de plannen voor 2022 In de raadscommissie Burgers en Samenleving om aandacht gevraagd voor het vervoer naar culturele instellingen, voor groepen die dat zelf lastig kunnen organiseren. Als voorbeeld noemde de partij vervoer naar het Bostheater voor senioren en naar Platform C voor schoolklassen.

Amstelveen heeft een breed cultureel aanbod en de gemeente investeert daar veel geld in. Niet alle locaties kunnen volgens D66 door alle Amstelveners worden bezocht, omdat het OV er niet komt zoals in het Amsterdamse Bos, of omdat kinderen er niet zelfstandig met OV tijdens schooltijd heen kunnen. Leerlingen van Amstelveense scholen kunnen niet optimaal gebruik maken van het geld dat de gemeente nu voor cultuureducatie beschikbaar stelt.

CULTUURBUS “Het Bostheater en Cultuurplatform C vinden het zonde dat niet iedereen optimaal van alle culturele mogelijkheden die zij bieden gebruik kan maken,’ stelt D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet.  ”Als je zoveel investeert in cultuur is het zonde dat een triviaal maar essentieel probleem als vervoer ervoor zorgt dat voorzieningen voor bepaalde groepen onbereikbaar zijn. Andere gemeenten doen dat anders en beter. In Amsterdam zijn er de cultuurbus en -boot, er is een Museumpleinbus en een Rijksmuseumbus. De provincie Zeeland laat een gratis cultuurbus rijden, er zijn in het land veel goede voorbeelden.”

ONDERZOEK “In de toekomst gaan we hopelijk naar een rijke schooldag voor alle leerlingen, inclusief sport, kunst en cultuur,” stelt Van der Vet. “Als we nu ervaringen opdoen met (schoon) busvervoer kunnen we die inzichten straks misschien ook gebruiken voor een ‘natte’ gymles in het zwembad of een natuurexcursie.”  Wethouder Herbert Taat (Cultuur) heeft tot vreugde van D66 een onderzoek naar het starten met een ‘cultuurbus’ toegezegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie