Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Kunstwerk Keizer Karelplein in regenboogkleuren verlicht

24 juni 2021 om 18:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ op het Keizer Karelplein wordt de komende dagen verlicht in regenboogkleuren. De speciale verlichting is vanavond voor het eerst te zien. Het duurt tot en met zondagavond. “Daar is voor gekozen omdat Oranje die dag de EK-wedstrijd tegen Tsjechië speelt in het Hongaarse Budapest“, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

“Een helder signaal dat Amstelveen staat voor een inclusieve samenleving waar geen plaats is voor discriminatie”, zegt wethouder Floor Gordon over de actie. “Er is nog veel te winnen op het gebied van acceptatie.”
REGENBOOGGEMEENTE Amstelveen is sinds oktober 2018 een zogenoemde Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen verder te bevorderen. “Wij sluiten ons dus graag aan bij alle initiatieven die in Nederland - maar ook internationaal - worden genomen om aandacht te vragen voor de situatie in Hongarije”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie