Afbeelding
PR

Boek ‘Meditatie - Praktisch toegepast’: zoektocht vanaf het allereerste begin

28 juni 2021 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN In het dagelijks leven kom je in steeds wisselende omstandigheden en situaties terecht die het je soms heel lastig maken; een oplossing die je gisteren vond, blijkt vandaag niet meer te werken. Het is een kunst om de weg te vinden in de lawine aan informatie die dagelijks op je afkomt; hetzelfde geldt voor het vinden van een balans tussen geven en ontvangen, tussen naar binnen en naar buiten gericht zijn.

Hoe kun je ontdekken wat wel en niet echt bij je past? Waarin onderscheid jij je van anderen waarbij je toch samen op hetzelfde doelgericht kunt blijven? Het boekje ‘Meditatie, praktisch toegepast’ is een reis naar een andere manier van leven. Het geeft inzicht en handvatten hoe met deze en andere vragen, opgaven en dilemma’s om te gaan; niet theoretisch maar heel praktisch.

Mede in verband met het vijfjarig bestaan van de meditatiegroep in Amstelveen schreef Nico Sjerps een aardig en ook moedig boekje. Het beschrijft een persoonlijke ontwikkelingsgang en een zoektocht vanaf het allereerste begin, zonder de pretentie van bereikte resultaten. In dit boek klinkt steeds de erkenning door, dat het ontwikkelingsproces altijd doorgaat. Het is ook een eerlijke uitnodiging om mee te gaan in de stroom en om niet te willen weten waar het eindigt. Misschien eindigt het wel nooit. Nico Sjerps: “Het beoefenen van meditatie brengt ons terug naar het meest innerlijke in onszelf. Het is dat wat onveranderlijk is in onze eigen essentie, te midden van alle veranderingen in onszelf en in de wereld om ons heen. Om uiteindelijk dáár te ontdekken dat die eenheid, zeg maar: eenheid met God, altijd al in ons aanwezig is. Moge dit boekje bijdragen aan deze ontdekkingstocht voor ieder die het leest!” 

‘Meditatie - Praktisch toegepast’ is te bestellen bij Nico Sjerps, nsjerps@ziggo.nl of 06 21254699 en kost 9,95 euro, inclusief verzenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie