Bernice Berkleef.
Bernice Berkleef. Eigen foto

Taalhuis organiseert wedstrijd sneldichten

27 juni 2021 om 10:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Het Taalhuis organiseert voor zaterdag 4 september een wedstrijd sneldichten. Het onderwerp is de Taalwandeling die dan wordt gehouden. Taalcoaches uit het bedrijfsleven (aanmelden is nog mogelijk) lopen met Taalvragers (nieuwkomers) door Amstelveen een route vanaf de Bibliotheek.

Het doel van de taalwandeling is om mensen met een taalachterstand te helpen aan een grotere woordenschat. Bovendien komen ze met elkaar en andere culturen in contact en al wandelend kunnen ze de benen strekken en iets over Amstelveen te weten te komen wat ze nog niet wisten.

Het snelgedicht moet dus gaan over de Taalwandeling van 4 september. Je mag eerst meewandelen. Zodra het gedicht af is, kom je terug naar de Bibliotheek. Na een seintje van de organisatie kan je tijdens het wachten op de andere groepen je gedicht voorlezen.

De snelgedichten worden beoordeeld door een vakkundige Amstelveense jury, bestaande uit de schrijfster Bernice Berkleef, zij debuteerde op haar 13e en de dichter Peter Dofferhoff, van wie recent zijn eerste bundel uitkwam. De prijs is een boekenbon van 50 euro.
AANMELDEN Wie mee wil doen kan zich aanmelden via amstelveen@wereldbuur.nu. Het Taalhuis neemt dan zo snel mogelijk contact op. Uiteraard wordt alles georganiseerd volgens de dan geldende corona-regels.

Peter Dofferhoff

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie