De VRI-mast wordt geplaatst op de kruising Oranjebaan - Amstelslag.
De VRI-mast wordt geplaatst op de kruising Oranjebaan - Amstelslag. BOK

Asfaltering nieuwe verbindingsweg tussen N522 en Amsteldijk Noord

24 juni 2021 om 13:05 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op de N522 tussen kruising Burgemeester Stramanweg / Jacob van Ruisdaelweg en kruising Oranjebaan / Amstelslag vinden diverse werkzaamheden plaats in het kader van de bouw van de nieuwe brug over de Amstel. De afgelopen dagen werd de voorbelasting ter plaatse van het nieuwe fietspad langs de Amstelslag verwijderd en afgevoerd. Over circa twee weken ligt er langs de Amstelslag tussen de parkeerplaats Elsenhove en het trafohuisje een nieuw en breder fietspad. Door de werkzaamheden is een groot deel van de Amstelslag gefaseerd afgesloten. Auto- en (brom)fietsverkeer wordt omgeleid.

Gisteren was het grondwerk voor de nieuwe verbindingsweg gereed en is de wegfundering aangebracht. Hierdoor worden de contouren van de nieuwe verbindingsweg duidelijker. Met behulp van een zogenaamde grader wordt de wegfundering exact op de juiste hoogte afgewerkt. Zo ontstaat er een ‘biljartlaken’ waarop dit weekend geasfalteerd zal worden vanaf de kruising N522/Amstelslag tot aan de nieuwe toegang van het parkeerterrein van Oranjestaete. Ook worden vandaag en morgen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals het plaatsen van een VRI-mast ten behoeve van verkeerslichten, op kruising Amstelslag.

Aanstaand weekend (vrijdagavond 25 juni tot en met maandagochtend 28 juni) wordt de kruising Oranjebaan - Amstelslag deels gereconstrueerd en wordt de aansluiting ter hoogte van de nieuwe verbindingsweg naar Amsteldijk-Noord aangelegd. Dit kan enige verkeershinder geven, maar er blijf altijd één rijstrook richting Amsterdam en één rijstrook richting Amstelveen voor het autoverkeer op de Oranjebaan beschikbaar. (Brom)fietsers maken gebruik van de nu al geldende omleidingsroutes.

De contouren van de verbindingsweg met Amsteldijk Noord zijn al duidelijk te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie