Mexicaanse dansers op het plein voor het museum.
Mexicaanse dansers op het plein voor het museum. Matthijs Immink

Komend weekeinde tijd voor fiësta bij Cobra Museum

24 juni 2021 om 11:40 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum en het terras ervoor worden komend weekeinde in Mexicaanse sferen gebracht. Met een smaakvol Mexicaans menu in het café, omlijst door muziek, dans en poëzie kunnen bezoekers extra genieten van de kunstwerken in de tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ die tot 26 september dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur in het Cobra Museum te zien zijn.

Zo lang de tentoonstelling loopt, wordt elk laatste weekend van de maand (juni, juli, augustus en september) van vrijdag tot en met zondag op het museumplein een Mexicaanse foodmarket gehouden van 10.00 tot 22.00 uur. Kinderen kunnen zich op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur laten schminken en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De dansvloer is van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Mexicaanse danseressen nodigen uit tot meedansen. De diepte in, een kunstwerk wordt uitgelicht door een kenner op vrijdag om 17.00 uur en zaterdag en zondag om 16.00 uur. De wervelende Cobra talkshow over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera is doorlopend te zien op groot scherm in de Voordrachtzaal.

LEZING JULIA ALTING Kunsthistoricus Julia Alting geeft vrijdag om 20.00 uur een lezing over Frida Kahle. Julia studeerde cultuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en New York University en Azië studies en kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en SOAS, University of London. Alting is geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst, de plek van vrouwelijke kunstenaars in de canon en historische tijd. Frida Kahlo is waarschijnlijk ‘de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld’. Kahlo is gecanoniseerd als de ultieme representatie van een vrouwelijke kunstenaar; als idool, heldin, en symbool voor verzet. Haar leven en werk worden vaak geplaatst in een een-op-een-relatie. Maar welke mogelijke interpretaties van haar werk worden overschaduwd op het moment dat haar privéleven de boventoon voert? Zijn er ook andere invalshoeken mogelijk?

LEZING PAUL VAN RIEL  Fotograaf Paul van Riel vertelt zaterdag om 20.00 uur aan de hand van zijn foto’s over zijn reis naar Mexico. Toehoorders kunnen plaatsnemen aan een tafel in het café, Paul doet met microfoon zijn verhaal.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. 

Voor een totaal overzicht van tentoonstellingen en activiteiten van het Cobra Museum: www.cobra-museum.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie