Afbeelding
PR

Ervaringen delen in gespreksgroep ‘Omgaan met Verlies en Verdriet’

24 juni 2021 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Rouw is een normale, menselijke emotionele reactie op het verlies van een dierbare of het verlies van iets belangrijks in het leven. Of het nou gaat om verlies door overlijden, echtscheiding, ziekte of andere vormen van verlies. Maar ook langere tijd na het verlies kan het nog moeilijk zijn om dit te aanvaarden en je draai weer te vinden. Het delen van ervaringen met mensen in vergelijkbare situaties geeft herkenning en steun.

In Amstelveen is een nieuwe groep die de mogelijkheid biedt om samen met anderen je verlieservaring te delen en na te gaan hoe je opnieuw zin en invulling aan je leven kunt geven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het verlies en de emotionele reacties daarop, tradities en rituelen die het rouwproces versoepelen en het weer betekenis geven aan het leven.

Deze groep van 6 tot 8 deelnemers is bestemd voor inwoners uit Amstelveen die in de afgelopen twee jaar een verlies meegemaakt hebben. Er zijn zes wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagen van 14.00 tot 16.00 uur. De groep start bij voldoende deelnemers. Er wordt contact opgenomen over de startdatum. De bijeenkomsten worden begeleid door twee maatschappelijk werkers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Participe Amstelland in Amstelveen via
020-5430440 of team.amstelveen@participe.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie