Ennio Morricone
Ennio Morricone Pr

Hommage aan Ennio Morricone in Cinema Amstelveen

22 juni 2021 om 07:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Filmwetenschapper Rudi de Boer brengt op dinsdag 29 juni een muzikale en filmische hommage aan de bekende filmcomponist Ennio Morricone (1928-2020). Hij doet dat in een filmlezing in de cinema in Schouwburg Amstelveen.


Ennio Morricone is bij veel Nederlanders bekend door zijn muziek voor de klassieke western ‘Once Upon a Time in the West’. Het hoofdthema van de film staat al jaren in de top 2000 van Radio 2. Maar Morricone heeft daarnaast ook de muziek voor meer dan 500 films en tv-series gecomponeerd.

FiLMSTEDEN De lezing maakt onderdeel uit van een serie voor alle filmliefhebbers die altijd meer van film willen weten. De reeks begon op 15 juni met de ‘Geschiedenis van de maffiafilm’. Vanavond (22 juni) staan filmsteden op het programma. De stad waar het verhaal zich afspeelt is in sommige films bijna even belangrijk als de hoofdrolspelers. Sommige regisseurs laten de stad daarbij op een manier zien die afwijkt van de clichés.

De lezingen starten om 19.30 uur en zijn rond 21.45 uur afgelopen (inclusief een korte pauze). Voor meer informatie: cinemaamstelveen.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie