Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt veteraan Martijn Neumeier een pot met witte anjers..
Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt veteraan Martijn Neumeier een pot met witte anjers.. Gemeente Amstelveen

Amstelveen eert veteranen met witte anjerperkje in Broersepark

20 juni 2021 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Op Amstelveense Veteranendag, 19 juni, overhandigde burgemeester Tjapko Poppens een pot met witte anjers als symbolische blijk van waardering aan Martijn Neumeier, adjudant bij de Luchtmacht en veteraan van missies in Afghanistan en het Midden-Oosten. Dat gebeurde bij het nieuwe Witte Anjerperkje dat is aangelegd in het Broersepark, vlakbij het Indiëmonument en het oorlogsmonument aan de Amsterdamseweg.

Jaarlijks organiseert de gemeente Amstelveen voorafgaand aan de landelijke Veteranendag een lokale Veteranendag. Vanwege corona is het dit jaar wederom niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst voor veteranen te organiseren. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten heeft de burgemeester namens het gemeentebestuur per brief zijn waardering aan alle Amstelveense veteranen uitgesproken. Bij de brief kregen zij een witte anjerplant. 

Het Witte Anjerperkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. Zij roepen gemeenten op hun veteranen te eren met een Witte Anjerperkje dat bloeit in de dagen voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. De witte anjer staat symbool voor respect en waardering voor veteranen. Inmiddels hebben 45 gemeenten, waaronder Amstelveen, hieraan gehoor gegeven.

Als eerbetoon aan de veteranen wordt op 19 en 26 juni op het raadhuis de nieuwe veteranenvlag gehesen. Ook de landelijke Veteranendag op 26 juni heeft een aangepast programma dat is te volgen vanaf 12.35 uur via NPO2 vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie