Afbeelding
Participe Amstelland

Derde Financieel Café opent deuren in Amstelveen

20 juni 2021 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN In Buurtkamer Keizer Karelpark (KKP) aan de Lindenlaan is woensdag 16 juni het derde Financieel Café in Amstelveen van start gegaan. Inwoners kunnen daar terecht voor gratis ondersteuning bij vragen over geld- of administratieve zaken. De opening vond plaats precies vijf jaar nadat Participe Amstelland en Humanitas Amstelland samen het eerste Financieel Café in Amstelveen openden in wijkcentrum Aleman. De derde locatie van deze laagdrempelige voorziening in Amstelveen opent voortaan wekelijks op woensdag in Buurtkamer KKP aan Lindenlaan 75. Doordat het Café van 17.00 tot 19.00 uur geopend is, kunnen mensen die overdag werken het Café bezoeken zonder hiervoor vrij te hoeven nemen.

In verband met de coronamaatregelen is het Financieel Café er in alle rust gestart. Om toch de opening niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, werd er om 19.00 uur een feestelijke taart aangesneden. Hierbij waren bestuurders van Participe Amstelland, Humanitas en De Buurtkamer aanwezig. 

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) ging in zijn toespraak in op het grote belang van de financieel cafés. Mensen kunnen buiten hun schuld zomaar in financiële problemen komen, bijvoorbeeld door verlies van werk, ziekte, of verlies van een partner. Het Financieel Café kan hierbij de weg wijzen en rust bij mensen terugbrengen. De organisatie staat in goed contact met de gemeente en andere voorzieningen die kunnen helpen om het overzicht over de financiën weer terug te krijgen en de financiële stress te verminderen. Sinds de start in 2016 zijn al veel mensen geholpen met hun financiën.


Het Financieel Café is voor iedereen gratis toegankelijk en een afspraak maken is niet nodig. Naast de locaties in Alleman en Buurtkamer KKP vindt er ook wekelijks op dinsdag van 10.00 tot 12.000 uur een Financieel Café plaats in Ontmoetingscentrum De Meent aan Orion 3. Het Financieel Café wordt in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en in Buurtkamer KKP op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur. Voor meer info: participe-amstelland.nu of humanitas.nl/afdeling/amstelland/financiele-cafes/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie