Een van de vier huidige vaccinatielocaties in Amsterdam-Amstelland bij de RAI.
Een van de vier huidige vaccinatielocaties in Amsterdam-Amstelland bij de RAI. Eddie de Blieck

GGD opent op 1 juli nieuwe vaccinatielocatie in Amstelveen

19 juni 2021 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN De GGD Amsterdam-Amstelland opent donderdag 1 juli een nieuwe corona-vaccinatielocatie in Amstelveen aan de Bovenkerkerweg 6-8. Deze plek is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor automobilisten en de centrale ligging bij Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Naast de NDSM-Loods in Noord, de RAI in Zuid, de Calandhal in Nieuw West en AFAS in Zuidoost is dit de vijfde vaccinatielocatie voor de regio Amsterdam-Amstelland.

De nieuwe en goed bereikbare vaccinatielocatie moet een prik halen nog laagdrempeliger maken. Vanaf vandaag krijgen de regio Amstedram-Amstelland ruim 12.000 vaccins per dag van het Rijk en daardoor kan de GGD verder opschalen. De maximale capaciteit van de vijf vaccinatielocaties samen is nu 21.000 vaccinaties per dag.

De GGD start op de nieuwe kleinschalige locatie met 450 vaccinaties per dag. Het vaccineren gebeurt op deze locatie 6 dagen per week van 8.30 tot 16.00 uur. Bij de andere locaties blijft de GGD 7 dagen per week vaccineren van 8.00 tot 20.00 uur. De GGD gaat ervan uit dat deze locatie tot 1 september voor vaccinaties gebruikt gaat worden.

Het vaccineren vindt uitsluitend plaats op uitnodiging. Die uitnodiging ontvangen mensen per post via het RIVM, waarna ze zelf een afspraak kunnen maken. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden, kunnen naar binnen. Onder de locatie is ruime parkeergelegenheid waar automobilisten door verkeersregelaars de weg wordt gewezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie