Afbeelding
Kantoorruimte

Worden flexibele kantoorruimtes de trend na corona?

17 juni 2021 om 12:57 Partnercontent

Corona heeft een trend gezet op het gebied van thuiswerken. Het is echter niet voor elke werknemer of ondernemer even aangenaam geweest om steeds vanuit huis te werken. De vlucht naar werken buitenshuis is onder die groep dan ook merkbaar geweest, van het werken in een hotelkamer tot het huren van een vakantiehuisje. Het is ook zo dat hierdoor de flexibiliteit van werken weer onder de aandacht is gekomen. Daarom is het de verwachting dat flexibele kantoorruimte na corona de trend zal zijn, zoals onder meer in grote steden.  Kantoorruimte Amsterdam huren met optimale bereikbaarheid is wat dat betreft een voorbeeld om aan flexibiliteit invulling te geven in werken na corona in een grote stad.

Vraag naar flexibele oplossingen

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om flexibele oplossingen waar steeds meer vraag naar komt. Kleine en grote bedrijven hebben het coronajaar aangegrepen om vooruit te denken als het gaat om flexibele oplossingen. Een van de voordelen van flexibele kantoorruimte is dat het naar verwachting de productiviteit van werknemers verhoogt. Ook voorziet de combinatie van thuiswerken en flexibel werken bijvoorbeeld in de mogelijkheid om samen te werken en biedt deze combinatie garantie op connectiviteit.

Positieve impact op werkbeleving

Het thuiswerken is de norm geworden in het coronajaar, maar dat neemt niet weg dat werken op kantoor een positieve impact heeft op de werkbeleving. Daarin kan flexibele kantoorruimte dan ook een grote rol spelen. Het voordeel is bovendien dat de positieve impact op de persoonlijke werkbeleving de betrokkenheid met het bedrijf vergroot. Het meest flexibele is wat dat betreft een mix tussen thuiswerk, flexibele kantoorruimte en zogenoemde meeting hubs. In het laatste geval is er onder meer te denken aan het huren van vergaderruimte voor het organiseren van zakelijke evenementen. Dat is onder meer mogelijk via www.tauro.nl.

Fysieke werkplek blijft van belang

Het is in elk geval zo dat een fysieke werkplek van belang blijft als het gaat om het gevoel van betrokkenheid. Ook ten aanzien van de samenwerking verdient een fysieke werkplek de voorkeur. Het verschil met het tijdperk voor corona is echter dat bedrijven nu vaker kijken naar flexibele mogelijkheden op dat gebied. Het belang van een fysieke werkplek is bovendien voor jongeren van groot belang. Bijvoorbeeld als het gaat om de ontwikkeling in de carrière en bij het nodig hebben van begeleiding door collega’s. Voor het functioneren van teams geldt eveneens dat het nodig is om elkaar met regelmaat op een fysieke werkplek, zoals in een flexibele kantoorruimte te ontmoeten. Dat komt de productiviteit en werkbeleving in elk geval ten goede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie