Afbeelding
Platform C

Gratis kennismaken met nieuwe Urban Arts afdeling Platform C op 7 juli

18 juni 2021 om 09:56 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Rap, hiphop, graffiti en DJ/mixen zijn onderdelen van de nieuwe afdeling van Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen: Urban Arts. Jongeren en kinderen in leeftijdsgroepen vanaf 9 jaar kunnen zich met ingang van seizoen 2021-’22 aanmelden voor een korte cursus rap, een jaarcursus hiphop, een korte cursus graffiti of een korte cursus DJ/mixen. Om hiermee kennis te maken is er een Urban Arts-middag op woensdag 7 juli met gratis lessen en workshops. 

Het cursusaanbod van de muziek- en dansschool wás altijd al breed en gevarieerd – voor  de allerkleinsten tot en met volwassenen, voor beginners en gevorderden, instrumentaal en vocaal, moderne dans en klassiek ballet – en is nu uitgebreid met het Urban Arts-programma. Dat is koren op de molen van jeugd en jongeren met een eigentijdse drive en een portie creatieve energie. 

GRATIS PROBEREN Tijdens de Urban Arts-middag op woensdag 7 juli kunnen geïnteresseerden meemaken hoe het eraan toe gaat bij deze cursussen. Tussen 14.00 en 19.00 uur zijn er workshops en lessen, allemaal gratis en geheel vrijblijvend, maar inschrijving voor de workshops is verplicht. Uitgebreide informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op de website www.platform-c.nu.
De Urban Arts-middag is bedoeld om een indruk te krijgen van deze cursussen, die in september ’21 van start gaan. De korte cursus rap (voor jongeren vanaf 12 jaar) behandelt alle bouwstenen van een track: rijmen en schrijven, flow en ritme en tenslotte de performance.

De jaarcursus hiphop (groepen van 9 – 12 jaar jaar en 13 jaar en ouder) verkent in danslessen van een uur gevoel en techniek van deze energieke dans, laat deelnemers op kracht en flow trainen en kennismaken met freestylen en verschillende urban-dansstijlen.

In de korte cursus graffiti (vanaf 12 jaar) wordt uit de doeken gedaan wat er bij graffiti-kunst komt kijken en uiteindelijk het eigen ‘piece’ in de verf gezet. 

Tijdens de cursus DJ/Mixen  (9 – 12 jaar en 13 jaar en ouder) gaan leerlingen muziek leren mixen zoals Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto dit doen. Aan het eind van de cursus draait ieder z’n eigen live DJ-set. 

De gratis Urban Arts-middag op woensdag 7 juli van 14.00 tot 19.00 uur bij Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen aan Stadsplein 99 is bedoeld voor jongeren vanaf 9 jaar. Inschrijven is verplicht: www.platform-c.nu. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie