Burgemeester Poppens neemt een kijkje bij het interventieteam.
Burgemeester Poppens neemt een kijkje bij het interventieteam. Gemeente Amstelveen

Interventieteam gemeente Amstelveen geeft aan Amsterdamseweg voorlichting over inbraakpreventie

16 juni 2021 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN In het kader van European Focus Day, de Europese dag tegen woninginbraken, was het interventieteam van de gemeente op 16 juni in het winkelgebied aan de Amsterdamseweg om voorlichting te geven. 

Landelijk is een stijging te zien van het aantal woninginbraken, nu mensen met de versoepeling van de coronamaatregelen weer vaker van huis zijn. In Amstelveen is het aantal inbraken laag en recente cijfers laten geen toename zien. Gemeente en politie zijn in de zomermaanden wel extra alert op woninginbraken. Daarnaast investeert de gemeente in preventie. Zo geeft het interventieteam in lokale winkelcentra regelmatig voorlichting over inbraakpreventie in woningen.

Het team is herkenbaar aan de bakfiets. Ze delen folders uit, geven preventietips en beantwoorden vragen van bezoekers en passanten. Ook informeren zij inwoners over de subsidieregeling. De gemeente verstrekt subsidies bij de aanschaf van inbraakwerende materialen en hang- en sluitwerk tot 50% van het bedrag. In de maand juni doet de gemeente daar nog eens 10% bovenop en wordt dus 60% van het aankoopbedrag vergoed.

Kijk voor meer informatie op: amstelveen.nl/subsidie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie