De coronabus staat naast de Ben Goudsmithal.
De coronabus staat naast de Ben Goudsmithal. Gemeente Amstelveen

Coronatestbus blijft tot en met 18 juli in Amstelveen

16 juni 2021 om 17:00 Corona

AMSTELVEEN De coronatestbus van de GGD blijft tot en met zondag 18 juli op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan staan. De testbus is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Mensen kunnen zich gratis en zonder afspraak laten testen. Ze moeten wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs zoals paspoort, rijbewijs of identiteitskaart meenemen. 

De gemeente is blij dat de periode is verlengd tot en met de eerste week van de schoolvakantie in Amstelveen. Iedereen met milde klachten kan een coronatest laten doen. Denk hierbij aanklachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. 

De testuitslag is meestal binnen 24 uur bekend. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei in Amstelveen en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie